Radio West

Radio West op werkdagen


Op 89.3 Radio West zijn in 2018 verschillende verschuivingen geweest waarop de programmering is aangepast.
Per 3 april startte Sjaak Bral met zijn eigen lunchshow Broodje Bral tussen 12.00 en 14.00 uur. Het programma SuperDebby met Debby Roukens stopte op dat tijdstip en Debby schoof door naar de middag tussen 14.00 en 16.00 uur met een nieuw programma Debby draait Door. Jouw Middagshow met Rudo Slappendel kwam hierdoor te vervallen.
Helaas heeft Debby Roukens ons in september, na 18 jaar, verlaten om een nieuw avontuur aan te gaan. Debby is al die jaren een belangrijk gezicht geweest voor Omroep West, zowel op radio als op televisie.
In oktober werd het tijdvak 14.00 en 16.00 uur ingevuld met een nieuw radiotalent: Margriet van der Eijk, die met haar eigen programma Margriet startte.
06.00 – 07.00 uur
De Westwekker
Arthur Boddéus of Ivar Lingen lieten horen wat je had gemist toen je sliep. Een programma met veel muziek, afgewisseld met hoofdpunten van het nieuws.

07.00 – 09.00 uur
Muijs in de Morgen
Met Bas Muijs werd je vrolijk wakker met een ochtendprogramma vol nieuws, sport, weer, verkeer en muziek. Ook volgde Bas iedere week een bijzondere gast uit de regio en haakte hij samen met zijn sidekick, Arthur Boddéus of Ivar Lingen, in op het actuele nieuws.

UITGELICHT
Broodje Bral
Hij was jarenlang columnist op Radio West en eerder als diskjockey werkzaam bij Noordzee FM. Ook leverde hij bijdragen aan Radio Veronica. Als cabaretier is Sjaak Bral jaarlijks veelvuldig te zien in de Nederlandse theaters met zijn theaterprogramma’s.
Lees dit verslag van Sjaak Bral

09.00 - 12.00 uur
Aan de Bak!
Of je nu op je werk ‘aan de bak’ ging of thuis achter een bak koffie zat: Patrick van Houten zorgde voor een gezellige en vrolijke ochtend met veel spelletjes en fijne muziek.

12.00 – 14.00 uur
SuperDebby (tot 3 april 2018)
Debby Roukens had als SuperDebby maar één missie: mensen helpen! Niet alleen voor het insturen van verzoeken, maar juist ook voor de oplossingen werden alle luisteraars opgeroepen mee te helpen.

12.00 – 14.00 uur
Broodje Bral (vanaf 3 april)
Sjaak Bral bezorgde de luisteraars tussen 12.00 en 14.00 uur zijn eigen broodje, belegd met knisperend nieuws, frisse muziek en verse vrolijkheid. Uiteraard overgoten met een sausje van Haagse humor.

14.00 – 16.00 uur
Jouw Middagshow (tot 3 april 2018)
Rudo Slappendel maakte een programma dat volledig in het teken stond van de luisteraar. Zij konden niet alleen verzoekplaten aanvragen, maar ook verschillende dingen aankondigen, iemand feliciteren of bedanken, niks was te gek.

14.00 – 16.00 uur
Debby draait Door (3 april tot 1 oktober 2018)
Debby presenteerde een show waarin muziek centraal stond. Herinneringen van luisteraars maar ook verhalen van theatermakers en auteurs van boeken kregen een plek, gekoppeld aan ‘hun’ muziek.

14.00 – 16.00 uur
Margriet (vanaf 1 oktober 2018)
Margriet van der Eijk volgde in oktober Debby Roukens op in de middag. Zij bracht iedere middag een gezellige show met veel muziek, de laatste shownieuwtjes en gesprekken met luisteraars.

16.00 – 19.00 uur
Studio Haagsche Bluf
Tjeerd Spoor presenteerde iedere werkdag een mix van het nieuws op het gebied van cultuur, politiek en sport. Ook ontving hij iedere uitzending een gast in het laatste uur. Elke eerste maandag van de maand tussen 18.00 en 19.00 uur presenteerde Tjeerd ‘Radio Rotterdamsebaan’: een megaproject dat bestaat uit een nieuw stuk weg, inclusief tunnel, dat knooppunt Ypenburg gaat verbinden met de Binckhorst. Het is het grootste infrastructurele project in de Randstad, dat in Studio Haagsche Bluf op de voet werd gevolgd.

19.00 – 20.00 uur
Rudo
Rudo Slappendel bracht iedere werkdag een uurtje heerlijke muziek, afgewisseld met informatie.

Avondprogramma’s op Radio West


Maandag 20.00-22.00 uur
WestBusiness Radio
Presentator Rudo Slappendel ontving op maandagavond regionale ondernemers in de studio. Hij sprak met hen over hun bedrijf en hun drijfveren.

Vrijdag 20.00-23.00 uur
Parkroad Café (tot juli 2018)
In dit muziekprogramma, gemaakt door Erik Kuijlaars en Fred Zuiderwijk, was iedere week heel veel (live) muziek te horen, alsmede interviews met de bands.

Radio West in het weekend


Zaterdag 9.00-12.00 uur en zondag 10.00 - 12.00 uur
UIT!
Elke zaterdag- en zondagmorgen gaf Rogier van der Zanden tips voor een geslaagd weekend. UIT! is een programma over uitgaan in de regio vol informatie over theatervoorstellingen, films, wandelingen en evenementen.

Zaterdag 14.00-18.00 uur
Radio West Sport
In Radio West Sport stond het voetbal uit de Tweede en Derde Divisie centraal. Presentator Bart Nolles hield via de verslaggevers langs de lijnen de luisteraar op de hoogte van de wedstrijdstand. Daarnaast verzorgde Radio West Sport altijd een uitgebreid live-verslag van de wedstrijden van ADO Den Haag. Reguliere uitzendingen moesten plaatsmaken wanneer ADO Den Haag een wedstrijd speelde.

UITGELICHT
Margriet
Een grote kans én uitdaging - dat is voor mij een goede samenvatting van het afgelopen jaar. Omroep West vroeg me in de zomer of ik na jaren als freelance nieuwslezer nu radiopresentator wilde worden. Omdat Tjeerd Spoor in mij geloofde en zei dat hij wist dat ik het kon. Een enorm compliment natuurlijk! En ook spannend.
Lees dit verslag van Margriet van der Eijk

Zondag 7.00-9.00 uur
Klassiek op West
Elke zondag maakte Aad de Been een opgewekt programma met klassieke muziek en wereldmuziek. Een keer per maand was live het Radio West Concert te horen van studenten van het Koninklijk Conservatorium vanuit de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Zondag 9.00-10.00 uur
Ouwe Joekel
In het programma Ouwe Joekel draaide de oudste presentator van Radio West, Leen Huisman (85 jaar), de 78-toerenplaten uit zijn archief, ook op verzoek.

UITGELICHT
Rake Vragen
Samen met de vraagsteller gaan wij op zoek naar antwoorden. Dit levert soms bijzondere en verrassende verhalen op. Verhalen die wij met onze traditionele journalistieke bril op misschien niet zouden zien en maken.
Lees dit verslag van Mark Kool

Zondag 12.00-14.00 uur
Adres Onbekend
Door een samenwerking tussen de KRO en regionale omroepen was het bekende programma Adres Onbekend met presentator Ron Kas ook op Radio West te horen, met mooie verhalen en zoektochten naar oude bekenden.

De overige uren op Radio West op werkdagen en in het weekend werden ingevuld met fijne, eigentijdse non-stop muziek.


Themaweken


Gedurende het jaar zijn er diverse themaweken geweest, waaronder:
Vakantieweken
Het Italiaanse Lago di Garda, de Franse Ardèche en het Zeeuwse Renesse: ze kwamen deze zomer allemaal voorbij op 89.3 Radio West. En of men nu naar een vakantiebestemming af reisde of gewoon thuis bleef: de presentatoren brachten de luisteraars helemaal in de vakantiesfeer. Acht weken lang stond telkens een ander land centraal.

Amazing 80's
In oktober ging Radio West een week lang terug naar de jaren tachtig. Alle programma’s stonden in het teken van deze periode. Niet alleen was er aandacht voor muziek uit de jaren tachtig met klassiekers zoals van Wham!, Madonna, Michael Jackson, The Cure en Doe Maar, maar ook belangrijke gebeurtenissen en iconen van de jaren ’80 kwamen voorbij.