Verslag van de Directie

In 2018 is veel geïnvesteerd om de vooruitzichten voor 2019 te kunnen realiseren. Niet alleen met geld, maar vooral met veel denkkracht, enthousiasme en inzet. Daarmee en daardoor is Omroep West, meer dan ooit, een moderne, toekomstgerichte regionale omroep


Op grond van de Mediawet verzorgt Omroep West publieke mediadiensten op regionaal niveau. Het media-aanbod is bestemd voor en gericht op de inwoners van het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Het aanbod wordt verspreid via de kabel, de ether, de satelliet en andere platforms zoals internet en sociale media.
Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat Omroep West in de programmering voldoende aandacht schenkt aan het eigen verzorgingsgebied. Daarvoor hanteert de wet de ICE-norm. Deze norm bepaalt dat tenminste vijftig procent van de uitzendtijd een informatief, cultureel of educatief karakter moet hebben, gericht op de eigen provincie.
Bij besluit van 27 mei 2014 heeft het Commissariaat voor de Media de Stichting Regionale Omroep West aangewezen als regionale publieke media-instelling voor het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Deze aanwijzing is ingegaan op 25 mei 2014, eindigend op 24 mei 2019. Een hernieuwde aanwijzing voor een periode van vijf jaar eindigend op 25 mei 2024 heeft het commissariaat inmiddels afgegeven.
Omroep West heeft haar activiteiten in 2018 ingevuld met het verzorgen van gemiddeld één uur unieke televisie per dag, naast live registraties van diverse evenementen, 24 uur per dag radioprogrammering via kabel, ether, internet en DAB+, nieuws en actualiteiten via een eigen website, apps voor smartphones en tablets en kanalen op sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram en Youtube.
De omroep beschikt over gespecialiseerde redacties voor nieuws, sport, varia en online en de daarbij behorende technische infrastructuur. Omroep West is calamiteitenzender in haar uitzendregio in Zuid-Holland en stelt daartoe, indien noodzakelijk, de daarvoor benodigde infrastructuur en radiofrequentie beschikbaar aan het bevoegd openbaar bestuur.
Omroep West is de merknaam voor de Stichting Regionale Omroep West (SROW). Andere merknamen zijn 89.3 Radio West, TV West, WestBusiness en Omroepwest.nl.