Verslag van de Ondernemingsraad

De Ondernemingsraad van Omroep West heeft zich in 2018 vooral bezig gehouden met de implementatie van de Strategische Visie


Eind 2018 ontvingen wij een adviesaanvraag. De Ondernemingsraad heeft een aantal criteria opgesteld waaraan de aanvraag moest voldoen. Het belangrijkste daarbij was dat bij de invoering geen gedwongen ontslagen waren. Voorwaarde was ook scholing van de collega’s. Ook zal de Ondernemingsraad de werkdruk nauwlettend in de gaten houden. Nieuwe functies worden eerst intern geworven.
De Ondernemingsraad heeft zich in 2018 samen met de Redactieraad ook gebogen over de formulering van de piket-regeling voor medewerkers op de redactie. Uitgangspunt daarbij was een zo eerlijk mogelijke verdeling van de piketdiensten. Ook is daarbij bepaald wie in aanmerking komt voor deze diensten.
Verder heeft de Ondernemingsraad conform artikel 25, lid 1b van de WOR een positief advies uitgebracht over de samenwerkingsovereenkomst tussen Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO) en Omroep West.
Tenslotte heef de Ondernemingsraad ingestemd met een verzoek om het beveiligings-camerabeleid aan te passen en daarmee AVG-proof te maken.
Leo van der Heide
Voorzitter Ondernemingsraad Omroep West