Nieuwjaarsduik
Op 1 januari was het TV West Nieuws vanaf ’s morgens te zien met extra uitzendingen en een terugblik op oudejaarsnacht. Op TV West en Radio West was er LIVE verslag van de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Ook op de website en de Facebookpagina van Omroep West was al het nieuws over de vreugdevuren en Nieuwjaarsduik te volgen.

100 jaar radio
Op 6 november was het exact 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda de allereerste radio-uitzending ter wereld maakte, vanuit zijn huis in Den Haag. Radio West vierde dat die week met de themaweek ‘100 jaar Radio’. Op woensdag 6 november – dé dag- pakte de regionale zender, samen met de Haagse lokale zender Den Haag FM extra groot uit met ‘Idzerda Day’. Dit evenement werd in het Kurhaus in Scheveningen georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van Radio Zend Amateurs en de Gemeente Den Haag. Bij dit evenement leerde het publiek van alles over radio, ontmoette presentatoren en genoten van live optredens van vele artiesten.

Foto 1 - Den Haag FM presentator Thomas Hekker in gesprek met zanger Ed Struijlaart tijdens de gezamenlijke uitzending van Den Haag FM en Radio West tijdens Idserda Day.
Foto 2: Frits Spits en Bas Muijs in gesprek tijdens Idserda Day

Provinciale Statenverkiezingen
Op woensdag 20 maart 2019 werden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen in Zuid-Holland gehouden. Omroep West deed uitgebreid verslag in aanloop naar de verkiezingen en van de uiteindelijke resultaten. Op maandag 18 maart zond TV West het lijsttrekkersdebat uit, georganiseerd door Omroep West en RTV Rijnmond. Ook de uitslagenavond op woensdag 20 maart was te volgen op Radio West en online via de website en Omroep WestApp.

Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag bij Omroep West
Op 4 mei stond de regionale zender Omroep West in het teken van de Nationale Herdenking met een live uitzending van de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. Tijdens deze herdenking speelden kinderen de hoofdrol. Alle optredens stonden in het teken van het thema ‘verzet’, het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Met ouders en kinderen werden de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies herdacht. De burgemeester van Madurodam en de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, legden samen een krans bij het gedenkmonument van George Maduro. Als afsluiting vond een bijzonder kinderdefilé plaats door Madurodam. Tijdens het défilé werd stilgestaan bij de kleine variant van het monument op de Dam.

Sail Scheveningen
Vanaf 20 juni was Scheveningen vier dagen lang het decor van bijzondere tallships, replicas en zeezeilschepen van over de hele wereld tijdens 'Sail Scheveningen'. Omroep West deed live verslag van dit unieke evenement. Sail op Scheveningen 2019 was deel van van de Liberty Tall Ship Regatta 2019. Deze Regatta startte op 6 juni in Rouen, Frankrijk met de L’Armada Rouen. Omroep West verslaggever Erik Kooyman voer mee vanuit Rouen op zeilschip de Wylde Swan van bijna 100 jaar oud. Het schip werd vroeger als haringjager ingezet, maar fungeert nu als zeiltrainingschip voor jongeren. Tijdens deze toch deed Erik elke ochtend verslag op Radio West en maakt een prachtige documentaire over zijn tocht.

Parkpop weekend 2019
In het weekend van 29 en 30 juni was het weer zover in het Haagse Zuiderpark: Parkpop 2019. Op vrijdag kwam men in Den Haag alvast in (muzikale) stemming bij Parkpop Downtown. Op zaterdag was het swingende Parkpop Saturdaynight en op zondag kon men genieten van de 39ste editie van het gratis muziekfestival Parkpop. Omroep West was er natuurlijk ook dit jaar weer bij via de website, app, social media, televisie en radio. Alles over Parkpop was drie dagen lang te volgen.

Prinsjesdag
Op de derde dinsdag van september volgden de verschillende kanalen van Omroep West Prinsjesdag op de voet. TV West bracht in de ochtend en middag extra nieuwsuitzendingen over de rijtoer van de Koning en Koningin en de Troonrede. De hele dag kwamen verslaggevers live in de radio-uitzendingen en natuurlijk was ook online alles te volgen.

Intocht en rijtoer Sinterklaas in Den Haag
Zaterdag 16 november zette Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem in de haven van Scheveningen. Via TV West en online via app en web was zijn aankomst en ontvangst live te volgen. Nadat de Sint in de haven was ontvangen, werd ook de gehele rijtoer door de winkelstraten van Den Haag in beeld gebracht tot het einde van de middag.

De feestdagen in december bij Omroep West
In december heeft Omroep West van diverse evenementen in de regio verslag gedaan op TV West, 89.3 Radio West, Omroepwest.nl en de app. Van Lichtjesavond in Delft en Gouda bij Kaarslicht in Gouda tot het kerstconcert de Kerst Sing-A-long in Den Haag en de oudejaarsconference van Sjaak Bral Vaarwel 2019 op oudejaarsavond.