Radio West

Radio West op werkdagen


Op 89.3 Radio West hebben in 2019 een aantal verschuivingen in de programmering plaatsgevonden.
Eind februari stopte Sjaak Bral met zijn eigen lunchshow Broodje Bral tussen 12.00 en 14.00 uur door zijn andere drukke werkzaamheden. Het tijdvak werd tijdelijk overgenomen door Justin Verkijk, die ook radiopresentator is bij de Haagse radio Den Haag FM. Sjaak verhuisde met zijn programma Broodje Bral naar de zaterdag van 12.00 – 14.00 uur. Justin voelde zich als een vis in het water op Radio West en ontwikkelde een nieuw format voor het tijdvak 12.00 -14.00 uur. In september startte hij met zijn eigen programma De Lunchshow.
06.00 – 07.00 uur
De Westwekker
André Koolen en Marjolein Visser lieten afwisselend horen wat je had gemist toen je sliep. Een programma met veel muziek, afgewisseld met hoofdpunten van het nieuws.

07.00 – 09.00 uur
Muijs in de Morgen
Met Bas Muijs werd je vrolijk wakker met een ochtendprogramma vol nieuws, sport, weer, verkeer en muziek. Ook volgde Bas iedere week een bijzondere gast uit de regio en haakte hij samen met zijn sidekick André Koolen of Marjolein Visser in op het actuele nieuws.

09.00 - 12.00 uur
Aan de Bak!
Of je nu op je werk ‘aan de bak’ ging of thuis achter een bak koffie zat: Patrick van Houten zorgde voor een gezellige en vrolijke ochtend met veel spelletjes en fijne muziek.

12.00 – 14.00 uur
Broodje Bral (tot 25 februari 2019 op werkdagen)
Sjaak Bral bezorgde de luisteraars tussen 12.00 en 14.00 uur zijn eigen broodje, belegd met knisperend nieuws, frisse muziek en verse vrolijkheid, uiteraard overgoten met een sausje Haagse humor.

12.00 – 14.00 uur
Broodje West (26 februari – 9 september 2019)
Justin Verkijk presenteerde Broodje West waarin de luisteraar zijn favoriete plaat aanvroeg en zijn verhaal erbij vertelde. Daarbij gaf Justin een update van bijzonder en vrolijk nieuws en werkte tegelijkertijd aan een format voor een eigen show.

12.00 – 14.00 uur
De Lunchshow (vanaf 9 september 2019)
De Lunchshow verving Broodje West. De invulling en de presentatie was in handen van Justin Verkijk die zijn show als volgt omschrijft: ‘de krokantste show van de regio, met fris nieuws, goede gesprekken, fijne muziek en een hoop lol als beleg.’
Lees ook: Achter de schermen - Justin Verkijk

14.00 – 16.00 uur
Margriet
Margriet van der Eijk presenteerde een programma met veel gezelligheid, verzoekplaten, roddels en heerlijke muziek.

16.00 – 19.00 uur
Studio Haagsche Bluf
Tjeerd Spoor zorgde iedere werkdag in Studio Haagsche Bluf voor een mix van het nieuws op het gebied van cultuur, politiek en sport. Ook ontving hij iedere uitzending een gast in het laatste uur.

19.00 – 20.00 uur
Rudo (t/m 2 april 2019)
Rudo Slappendel bracht iedere werkdag een uurtje heerlijke muziek, afgewisseld met informatie.

Avondprogramma’s op Radio West


Maandag 20.00-22.00 uur
WestBusiness Radio
Presentator Rudo Slappendel ontving op maandagavond regionale ondernemers in de studio. Hij sprak met hen over hun bedrijf en hun drijfveren.

Woensdag 19.00-20.00 uur
Vitamine W
Yvonne Nesselaar belichtte wekelijks een ander medisch onderwerp met medisch specialisten, wetenschappers, ervaringsdeskundigen en belangenorganisaties uit de gezondheidszorg, de welzijnswereld, wetenschappelijk onderzoek en zorginnovatie. Het programma werd live gepresenteerd met gasten in de studio, zodat luisteraars ook eigen vragen voor de studiogasten konden doorgeven.

Radio West in het weekend


Zaterdag 9.00-12.00 uur en zondag 10.00 - 12.00 uur
UIT!
Elke zaterdag- en zondagmorgen gaf Rogier van der Zanden tips voor een geslaagd weekend. UIT! is een programma over uitgaan in de regio vol informatie over theatervoorstellingen, films, wandelingen en evenementen.

12.00-14.00 uur
Broodje Bral (vanaf 7 maart 2019)
Sjaak Bral bezorgde de luisteraars tussen 12.00 en 14.00 uur zijn eigen broodje, belegd met knisperend nieuws, frisse muziek en verse vrolijkheid, uiteraard overgoten met een sausje Haagse humor.

Zaterdag 14.00-18.00 uur
Radio West Sport (tot juni 2019)
In Radio West Sport stond het voetbal uit de Tweede en Derde Divisie centraal. Presentator Bart Nolles hield via de verslaggevers langs de lijnen de luisteraar op de hoogte van de wedstrijdstand. Daarnaast verzorgde Radio West Sport altijd een uitgebreid live-verslag van de wedstrijden van ADO Den Haag. Reguliere uitzendingen moesten plaatsmaken wanneer ADO Den Haag een wedstrijd speelde.

Zaterdag 14.00-18.00 uur
Zuid-Holland sport (vanaf 24 augustus 2019)
Het LIVE programma ‘Zuid-Holland Sport’ was iedere zaterdag te horen met verslag van het amateurvoetbal in de Tweede en Derde Divisie van de hele provincie Zuid-Holland, te volgen in een nieuwe gezamenlijke uitzending van Radio Rijnmond en 89.3 Radio West. De sportredacties van de twee regionale zenders in Zuid-Holland werkten hierbij intensief samen, waardoor ook in de regio Rijnmond het amateurvoetbal weer te volgen was. De presentatie was in handen van Menno Tamming en Herman Nanninga.

Zondag 7.00-9.00 uur
Klassiek op West
Elke zondag maakte Aad de Been een opgewekt programma met klassieke muziek en wereldmuziek. Een keer per maand was live het Radio West Concert te horen van studenten van het Koninklijk Conservatorium vanuit de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Zondag 9.00-10.00 uur
Ouwe Joekel
In het programma Ouwe Joekel draaide de oudste presentator van Radio West, Leen Huisman (88 jaar), de 78-toerenplaten uit zijn archief, ook op verzoek.

Zondag 12.00-14.00 uur
Adres Onbekend
Door een samenwerking tussen de KRO-NCRV en regionale omroepen was het bekende programma Adres Onbekend met presentator Ron Kas ook op Radio West te horen, met mooie verhalen en zoektochten naar oude bekenden.

De overige uren op Radio West op werkdagen en in het weekend werden ingevuld met fijne, eigentijdse non-stop muziek.
UITGELICHT
100-jarig bestaan radio: Idserda Day
Een van de hoogtepunten voor Radio West in 2019 was het 100-jarig bestaan van het medium radio. Op 6 november 1919 maakte Hanso Idzerda vanuit zijn huis in Den Haag de allereerste radio-uitzending ter wereld. Honderd jaar later organiseerde Radio West met de VRZA en gemeente Den Haag de Idzerda Day in het Kurhaus.

De 88-jarige Leen Huisman presenteerde jarenlang elke zondag het programma ‘Ouwe Joekel’ op 89.3 Radio West waarin hij oude 78-toerenplaten uit zijn archief liet horen. Tijdens een groots afscheid op 6 november 2019, de dag dat radio 100 jaar bestaat nam Leen afscheid van zijn luisteraars. Leen ging 8 november 2019 met een welverdiend pensioen.




Lees ook: Achter de schermen - Jorinda Teeuwen

Amazing Eighties
In oktober stond Radio West een week lang in het teken van de jaren ’80 in de Amazing Eighties. Er werd alleen muziek gedraaid uit die periode en er werden herinneringen opgehaald. Het gevoel van de jaren ’80 kwam bij de luisteraars en de makers weer helemaal terug, maar dan nu zonder schoudervullingen en getoupeerd haar.

Eindejaarsdebat
Voor Den Haag was 2019 een ongekend jaar dat begon met de vonkenregen die over Scheveningen trok. Pauline Krikke nam vervolgens in oktober ontslag als burgemeester, het Openbaar Ministerie startte een corruptieonderzoek naar twee wethouders en een raadslid en uiteindelijk viel de coalitie uiteen. Ook het afblazen van de vreugdevuren in Den Haag zorgt voor onrust in de stad.

Reden voor Omroep West om in de uitzending van Studio Haagsche Bluf met alle partijen uit de gemeenteraad te debatteren over het afgelopen jaar. Het ging over de thema’s integriteit, het vertrouwen van de burger in de politiek en hoe het nu verder moest in 2020? Het debat werd geleid door presentator Tjeerd Spoor en politiek verslaggevers Lot van Bree en Maarten Brakema.