Sociaal Jaarverslag

Organisatie


Stage- en werkervaringsplaatsen
In samenwerking met Middin werkt Omroep West met twee mensen die een beperking hebben en is zich hiermee bewust van haar maatschappelijke rol. Ieder jaar hebben wij ruimte voor een aantal stagiaires op de redactie en de afdeling Marketing & Communicatie.
Arbo
Het ziekteverzuimcijfer is gestegen van 6,01% naar 6,81%: een stijging van 0,80%. Deze stijging werd veroorzaakt doordat het aantal medewerkers dat middel- of langdurig arbeidsongeschikt waren is toegenomen. De meldingsfrequentie is met 0,40% gedaald naar 1,09% in 2019 Dit blijft in 2020 een punt van aandacht. Zo’n twee à drie keer per jaar vindt er een bijeenkomst plaats tussen hoofd P&O, de huismeester en de leden van de Arbocommissie.
Vertrouwenspersoon
Er is een interne- en externe vertrouwenspersoon (functionaris van de Arbodienst) aangesteld waar medewerkers en freelancers met vraagstukken zoals beschreven in het protocol ‘ongewenste omgangsvormen’ en de ‘klokkenluidersregeling’ terecht kunnen. De vertrouwensperso(o)n(en) breng(en)t jaarlijks verslag uit over het voorgaande jaar aan de bestuurder. Dit verslag wordt tevens besproken met de ondernemingsraad.
BHV
In 2019 zijn alle BHV-ers en ploegleiders weer op herhalingscursus geweest. Deze cursus vindt plaats op eigen locatie. Voordeel hiervan is dat alle BHV’ers en ploegleiders met elkaar kunnen samenwerken in ons eigen pand.
De receptionistes en nachttechnici hebben een AED en reanimatietraining gevolgd en er is een avondbijeenkomst geweest waarbij een instructeur van FireControl aanwezig was. Tijdens deze avond hebben een aantal gezamenlijke oefeningen plaatsgevonden. In 2019 waren er twee incidenten waarbij de inzet van BHV-ers noodzakelijk was.
  1. Gast tijdens rondleiding onwel
  2. Medewerker onwel