Omroep West

Evenementen & eenmalige uitzendingen


Nieuwjaarsduik
Op 1 januari was het TV West Nieuws vanaf ’s morgens te zien met extra uitzendingen en een terugblik op oudejaarsnacht en met een LIVE verslag van de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Ook op de website en de Facebookpagina van Omroep West was het laatste nieuws over de vreugdevuren en Nieuwjaarsduik te volgen.

NN CPC Loop 2018
Op 11 maart stonden weer tienduizenden lopers aan de start van de 44ste editie van de NN CPC Loop Den Haag. Omroep West was er de hele dag bij op de website, app, televisie en radio. Met een livestream op TV West en Omroepwest.nl. In een liveblog vond men het belangrijkste nieuws over de CPC. In de avond was er een uitgebreide samenvatting op TV West. Alle uitzendingen, het laatste nieuws en het blog waren natuurlijk ook te volgen via de gratis Omroep West app.

Finales Zuid-Holland Korfbal Cup
De Zuid-Holland Korfbal Cup is het grootste Korfbal invitatie toernooi van Nederland. Er deden in totaal 94 Zuid-Hollandse teams mee aan deze editie. De finales waren te volgen bij Omroep West via de social media kanalen. Op woensdag 21 februari was de samenvatting van de finales te zien op Omroepwest.nl en de app.

UITGELICHT
Projectleider Gemeenteraadsverkiezingen
Of ik het project gemeenteraadsverkiezingen wilde leiden? Die vraag werd me ergens in november 2017 op een doordeweekse ochtend gesteld. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar toch een nachtje over moest slapen.
Lees dit verslag van Nawal Bakkali

Gemaakt in Den Haag
Filmhuis Den Haag en Omroep West presenteerden op zaterdag 17 februari het programma (je hebt het) Gemaakt in Den Haag met daarin zeven Haagse films waaronder twee publiekspremières: ‘Drie Vrouwen’ van regisseur Ida Does en ‘Sunny Juliette’ van regisseur Andrew van der Ven. Ook waren er Q&A’s met de makers en Haagse historische beelden uit het TV West-programma ‘Tijd voor Nostalgie’ in Studio A. Door Den Haag in film en Haagse filmmakers deze dag centraal te stellen wilden de initiatiefnemers een bijdrage leveren aan ‘Filmstad Den Haag’.

Gemeenteraadsverkiezingen
Omroep West besteedde veel aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen in de regio. Met vlogs, opiniestukken, onderzoeksresultaten, nieuwsberichten, interviews, debatten en –op 21 maart- de uitslagen was via Omroep West alles te volgen via TV West, 89.3 Radio West en online. Na de gemeenteraadsverkiezingen en vlak voor hun installatie, stelden alle kandidaat-wethouders van Den Haag zich uitgebreid voor aan de stad en de luisteraars in het radioprogramma Studio Haagsche Bluf vanuit het Haagse stadhuis.

Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag
Rond 4 en 5 mei stond bij Omroep West alles in het teken van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag. Op 4 mei was op TV West een live uitzending te zien vanaf de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. Ook online, op de app en op 89.3 Radio West waren prachtige verhalen te lezen, te zien en te horen.

Parkpop en Night at the Park
In het weekend van 23 en 24 juni stond het Haagse Zuiderpark weer op z’n kop. Op zaterdag was Parkpop Saterday Night en op zondag de 38ste editie van het gratis muziekfestival Parkpop. Omroep West was er natuurlijk bij: op de website, app, televisie en radio. Het hele weekend kon gevolgd worden middels een liveblog op omroepwest.nl en de app met foto’s, filmpjes, interviews en updates. Op zondag 24 juni was een uitgebreide samenvatting op TV West te zien.

UITGELICHT
Volvo Ocean Race
Het planbord op de sportredactie van Omroep West is standaard goed gevuld met papieren roosters, aantekeningen over komende uitzendingen, een geboortekaartje, een brief van de directeur en krantenknipsels. Daartussen hangen foto’s van de Volvo Ocean Race 2018.
Lees dit verslag van Menno Tamming

Volvo Ocean Race
De finish van de Volvo Ocean Race en de festiviteiten daarna waren uitgebreid te volgen via de kanalen van Omroep West. Via live uitzendingen online, achtergronden op tv en actualiteiten op radio en in de app.

Intocht Vierdaagse Nijmegen
Omroep West deed uitgebreid verslag van de 102de editie van de Vierdaagse in Nijmegen van 17-10 juli. Verslaggevers Linda, Anita en Nick liepen mee en deden verslag van hun bevindingen op alle kanalen van Omroep West. Zij volgden onder andere een wandelgroep met 110 lopers uit Zoetermeer. Een van de wandelaars was een 75-jarige deelneemster die de wandeltocht op hakken ging lopen.

Varend Corso
Op 3, 4 en 5 augustus voer het Varend Corso weer door de regio en dit was uitgebreid te volgen via de kanalen van Omroep West. De prachtig versierde vaartuigen trokken onder meer door het Westland, Delft, Schipluiden en Den Haag. Het thema van de 21e editie was ‘Helemaal Hollands!’.

Prinsjesdag
Op de derde dinsdag van september volgden de verschillende kanalen van Omroep West Prinsjesdag op de voet. TV West bracht in de ochtend en middag extra nieuwsuitzendingen over de rijtoer van de Koning en Koningin en de Troonrede. De hele dag kwamen verslaggevers live in de radio-uitzendingen en natuurlijk was ook online het laatste nieuws te volgen.

Intocht en rijtour Sinterklaas
LIVE op TV West en online. Op 17 november zette Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem in de haven van Scheveningen. Via TV West, de Facebookpagina van Omroep West en online via Omroepwest.nl en de app was de intocht en de rijtour door de winkelstraten van Den Haag LIVE te volgen. Vol verwachting klopte ons hart!