Sociaal Jaarverslag

Omroep West in cijfers


Formatie
Het formatieplan van Omroep West is vastgesteld op 84 FTE, per de peildatum 31 december 2019 had de omroep 80 FTE in dienst.
Personeelsbestand
Conform de cao voor het omroeppersoneel wordt er in het sociaal jaarverslag melding gemaakt van de verhouding proces- en project functies per cluster. In 2019 zijn er geen projectfuncties vervuld.
Instroom
Negen medewerkers zijn bij de omroep in dienst getreden het afgelopen jaar. Alle negen medewerkers zijn in dienst getreden op een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd in een procesfunctie behorende tot de kern.
Uitstroom
Vier medewerkers hebben de omroep verlaten vanwege een andere baan en/of studie (positieverbetering) of verzelfstandiging.
Freelancers
Ook in 2019 is er gewerkt met freelancers. Een aantal van deze freelancers werken via een opdrachtovereenkomst en zij factureren rechtstreeks aan Omroep West, anderen worden via het payrollbedrijf Tentoo verloont.
In het kader van de veranderende wet- en regelgeving rondom de inzet van freelancers, is de opdrachtovereenkomst aangepast en de inzet (frequentie) van freelancers nauwgezet gemonitord.
Verhouding man/vrouw
De verdeling van mannen en vrouwen die per 31 december 2019 werkzaam zijn bij Omroep West bedraagt 40 vrouwen en 54 mannen.
Leeftijden
De gemiddelde leeftijd is – ten opzichte van 2018 - wederom licht gestegen, de gemiddelde leeftijd per 31 december 2019 is 46,58 jaar.
Opleidingen
Het opleidingsbudget van € 74.000 is in 2019 volledig benut.
Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Omdat er een nieuwe HR-cyclus in ontwikkeling is hebben er geen functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken plaatsgevonden. Medewerkers zijn volgens cao beoordeeld en in het kader van de gedifferentieerde beoordeling ziet dat er als volgt uit:
0 medewerkers ver boven de norm
2 medewerkers boven de norm
92 medewerkers conform de norm
0 medewerker te ontwikkelen
0 medewerkers onder de norm