Achter de schermen

Justin Verkijk

Broodje West en De Lunchshow


Het waren grote schoenen om te vullen, die van Sjaak Bral. Met trillende handjes aan de faders en heel hoog in mijn ademhaling zat ik voor het eerst in de studio van West, waar ik al jaren naar binnen gluurde als ik naar Den Haag FM liep.
Gelukkig werd ik aan alle kanten overeind gehouden door de fijne collega’s van de regie en techniek. Bijvoorbeeld toen de plaat bijna was afgelopen, ik een prijzenactie moest aankondigen en helemaal niet wist wat ons telefoonnummer was. Gered door de regie! Al snel werd ik vaste invaller voor Sjaak. Zo kon ik een beetje wennen aan de zender en de luisteraars aan mij.
Sjaak verhuisde naar het weekend en een plan voor opvolging was er nog niet. Om wat tijd te winnen is toen het programma Broodje West gestart, dat ik mocht presenteren. Dat combineerde ik met de ochtendshow op Den Haag FM. Vijf uur live radio op een dag, vijf dagen in de week. Pittig, maar ook erg leerzaam. Omdat het programma een andere naam had gekregen voelde ik meer vrijheid om er wat meer persoonlijkheid in te stoppen en nieuwe rubrieken uit te proberen. Dat is aan alle kanten bevallen, want inmiddels ben ik in vaste dienst bij Omroep West en heb ik na elf jaar Den Haag FM verlaten. Per 9 september 2019 maak ik iedere werkdag het nieuwe programma De Lunchshow.