Verslag van de Regionale Mediaraad

In 2019 heeft het programmabeleid centraal gestaan in de vergaderingen en andere activiteiten van de Regionale Mediaraad van Omroep West (RMR). Het jaar 2019 stond in het teken van de implementatie van de missie, visie en plannen in de ‘Strategische Visie Omroep West 2018-2021’.

Daarbij is de ‘Samenvatting Blauwdruk vernieuwd Omroep West’ als richtinggevend gehanteerd. Onveranderd is Omroep West dé multimediale leverancier van content in haar verzorgingsgebied en wil dat samen (blijven) doen met het publiek, de partners en de collega’s.
In 2019 heeft de bezetting van de Regionale Mediaraad van Omroep West een aanzienlijke wijziging ondergaan. Er hebben vier leden afscheid genomen; drie omdat de maximale zittingstermijn was bereikt. En één omdat er door wijziging in de werkomstandigheden onvoldoende tijd was voor het RMR lidmaatschap. En er was één vacature begin 2019. De RMR selectiecommissie heeft via een intensieve, uitgebreide procedure vijf nieuwe kandidaten geselecteerd, die allen zijn benoemd voor een eerste periode van vier jaar.
De RMR hanteert bij haar werkzaamheden en afwegingen zowel het Concessiebeleidsplan, de Strategische Visie, de Blauwdruk en haar eigen Huishoudelijk Reglement als leidraad. Deze zijn inhoudelijk bij alle leden bekend.
‘Story first en online is het primaire kanaal’ is het adagium voor de redactie en van daaruit maakt Omroep West verhalen die beroeren en die er toe doen.
De contacten met de hoofdredactie waren in 2019 onveranderd intensief, transparant en hoogwaardig van inhoud. Het vaste aanspreekpunt van de RMR was de nieuw benoemde hoofdredacteur, de heer Henk Ruijl. Hij was bij alle RMR vergaderingen aanwezig.
Dit Publieksverslag heeft de functie van inhoudelijke verantwoording, zoals vastgelegd in de Mediawet. Bij de opstelling van dit Publieksverslag is gebruik gemaakt van de in 2018 uitgegeven ‘Handleiding Regionale Mediaraad’.