TV West

Programma’s op TV West

Corona en de bijbehorende maatregelen bleven in 2021 en zorgden ervoor dat het televisie kijken nog steeds een belangrijke bezigheid bleef voor de thuisblijvers. Dat leidde ertoe dat ook de programmering op TV West in 2021 veelal werd gevuld met een herhaling van succesvolle series van vroeger tot specifieke programma’s die speciaal gemaakt werden in het licht van de lockdown.
TV West Nieuws
Elke werkdag en op zondag brachten wij vanaf 17.30 uur het laatste nieuws uit de regio. De presentatie was onder meer in handen van Menno Tamming en Martine Boerkamp.

Weer
Het actuele weerbericht van de regio Zuid-Holland (Noord) werd elke werkdag besproken door weerman Huub Mizee.

TV West Weekoverzicht
Elke zaterdag wordt in het TV West Weekoverzicht teruggeblikt op de belangrijkste, mooiste en meest bijzondere reportages uit de uitzendingen van TV West van die week.

TV West Sport
Op vrijdag bracht TV West Sport een programma met analyses, interviews en reportages. Op zaterdag (vanaf augustus zondag) stond de uitzending in het teken van het voetbal in de Tweede en Derde Divisie. Door de coronamaatregelen werden veel wedstrijden afgelast. TV West Sport heeft pas weer vanaf medio augustus kunnen uitzenden.

Team West
Opsporingsprogramma waarbij de politie hulp vroeg aan de kijkers bij het oplossen van misdrijven. De presentatie was in handen van Kirsten van Dissel. Dankzij tips van de kijkers zijn ook in 2021 veel zaken weer opgelost.

Hart voor Muziek
Een muziekprogramma voor jong en oud, waarbij je niet kan stilzitten.

RegioNED
In RegioNED werden de meest opmerkelijke verhalen uit de twaalf provinciën vertoond. Verhalen over klein, menselijk nieuws. Nieuws dat te klein is voor welk ander programma dan ook.

Hoop & Leven
Een programma waarin Hoop centraal stond. Door middel van waargebeurde levensverhalen van mensen, wordt aangetoond dat er in het leven nog altijd hoop kan bestaan.

Extra programmering

Kijk op Delft
In deze serie ging Paul van Berkel, geboren en getogen in Delft, op zoek naar de belangrijkste verhalen van de stad.

Bollenjongens
In de gloednieuwe serie 'Bollenjongens' volgt Johan Overdevest een jaar lang een groep jonge agrariërs bij alles wat zij doen op het land en in de schuren van De Bollenstreek.

Geen idee
Wat weten de inwoners van Leiden, Katwijk, Voorhout, Delft, Zoetermeer en Den Haag eigenlijk over hun eigen plaats? En hoe reageren mensen als ze in vreemde situaties terecht komen? Presentator Fred Zuiderwijk vroeg het op straat aan de bewoners van de betreffende stad of dorp.

Het verdwenen vliegveld
Jarenlang bestond het niet. Althans, niet op de Nederlandse kaarten. Op Russische kaarten stond het gewoon aangegeven: vliegveld Valkenburg. Tegenwoordig is de plek vooral bekend van de musical Soldaat van Oranje, maar slechts weinigen weten wat er vroeger allemaal gebeurde. Sinds 2006 is het vliegveld niet meer operationeel, maar veel gebouwen en sporen vertellen nu nog over het militair gebruik. In de 4-delige serie 'Het Verdwenen Vliegveld' werd het bijzondere verhaal van het vliegveld verteld, met als rode draad de werkzaamheden tijdens de Koude Oorlog. In december van 2021 was het precies dertig jaar geleden dat die oorlog eindigde, vanwege het vallen van de Sovjet-Unie. Daarom werd er teruggeblikt op het gebruik van het vliegveld in die tijd. Wat maakte dit vliegveld zo bijzonder dat het niet op de kaart mocht staan?

Eén ding dat zeker bijzonder was, waren de vliegtuigen op vliegveld Valkenburg die jacht maakten op de Russische onderzeeboten tijdens de Koude Oorlog. Erik Kopp, de laatste commandant van vliegkamp Valkenburg, legde in de serie uit hoe zijn team vanuit de lucht de onderzeeboten diep onder water kon opsporen. 'Het waren nucleaire zeeboten van de Russen met nucleaire wapens aan boord en die konden op de Atlantische Oceaan hun raketten in geval van oorlog afvuren', legde Kopp uit. 'Wij wilden daarom weten waar zij zaten.'

Ik was erbij: Verhalen uit de stad
Een serie korte films, waarin opvallend historisch Haags filmmateriaal tot leven wordt gebracht. De serie bestaat uit korte filmpjes, waarin ooggetuigen hun persoonlijke verhaal vertellen.

Programmering in het kader van corona

Eruit op de Buis
Omdat we door de coronamaatregelen er minder op uit konden gaan, bracht Omroep West de uitjes bij de mensen thuis op de buis. Met bezoeken aan onder andere de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, Theaterbakkerij in Gouda, Museum Beelden aan Zee in Scheveningen en de Lakenhal in Leiden.

Bij ons in…
Een vervolg op de succesvolle serie ‘Anderhalve meter sessies’ met presentator Fred Zuiderwijk waarin hij bewoners, ondernemers, zorgverleners en beleidsmakers ontmoet in verschillende wijken en stadsdelen in Den Haag. Hij gaat in gesprek over hun persoonlijke beleving en de persoonlijke impact met betrekking tot de coronacrisis.

Mijn Zaak
Onder leiding van presentator Menno Tamming krijgen twee ondernemers in de studio direct advies van de gemeente en MKB Den Haag.

Een liedje voor jou
Om mensen een hart onder de riem te steken konden regiogenoten een liedje aanvragen bij pianist Gregor Bak en sopraan Francis van Broekhuizen. Samen gingen zij naar de gelukkige en zongen de ‘muzikale kaart’ buiten voor het huis het lied dat was aangevraagd.