Uitgelicht Radio West

Muziekweken


Er werden vijf succesvolle muziekweken gehouden op Radio West met bijpassend radiospel en prijzen. In kwartaal 1 werd meteen in de eerste week van het jaar de Nummer-1 Week uitgezonden. Een week waarin alleen maar nummer 1 hits werden gedraaid. In datzelfde kwartaal volgde de Happy Seventies, met muziek uit de jaren zeventig.
In kwartaal 2 waren de Amazing Eighties aan de beurt –natuurlijk in het teken van de jaren tachtig- én de week rondom de Eeuwige Roem Top 100 die we op Tweede Pinksterdag uitzonden. Eeuwige Roem is een spel dat iedere werkdag wordt gespeeld in het programma ‘Aan de Bak’ waarin luisteraars een plaat nomineren (roemzoeker) voor de Eeuwige Roemlijst. Elke plaat moet het opnemen tegen twee andere platen. Zodra een roemzoeker het zeven dagen volhoudt in het spel, komt deze op de Eeuwige Roemlijst.
In het laatste kwartaal ging Radio West terug naar de jaren zestig met Sweet Sixties.
Gedurende de themaweken werd de hele dag muziek gedraaid binnen het thema, werden wetenswaardigheden gedeeld uit die perioden en waren mooie prijzen te winnen. Luisteraars konden bovendien stemmen op hun favoriete nummer en op de laatste dag van de betreffende muziekweek werd de complete top 60, top 70 of top 80 uitgezonden.