Verslag van de Ondernemingsraad

De Ondernemingsraad van Omroep West is in 2021 ook betrokken geweest bij de coronamaatregelen die noodgedwongen bij Omroep West ingevoerd moest worden. Er is gevraagd en ongevraagd advies uitgebracht over maatregelen om te voorkomen dat output op Internet, Radio en TV in gevaar zou komen.

Ook heeft de OR advies en instemming gegeven over een nieuwe vakantieregeling en het thuiswerkbeleid van Omroep West dat ingevoerd wordt zodra de coronamaatregelen afgebouwd worden.
Verder is de Ondernemingsraad nauw betrokken geweest bij het zoeken naar een nieuwe directeur voor de organisatie. We zijn betrokken geweest bij het opstellen van een profielschets, hebben gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten en hebben kenbaar gemaakt aan de Raad van Toezicht welke kandidaat de geschiktste is om Gerard Milo op te volgen.
In april 2021 waren er ook verkiezingen voor een nieuwe OR. Omdat het aantal mensen in vaste dienst op dat moment boven de honderd was mocht de OR uitgebreid worden van 5 naar 7 leden. Omdat de uitbreiding gelijk was aan het aantal kandidaten en een OR-lid zich niet herkiesbaar stelde hebben 3 nieuwe leden zonder verkiezing zitting genomen in de nieuwe OR. Zowel de zittende als de nieuwe leden zijn voor een periode van vier jaar aangesteld. Om een betere continuïteit te waarborgen is het regelement van de OR aangepast. In 2023 zullen er eenmalig na twee jaar twee leden af treden om plaats te maken voor twee nieuwe leden, die bij een groter aanbod van kandidaten ook gekozen worden via uit te schrijven verkiezingen. De nieuwe leden worden benoemd voor een periode van vier jaar. Daardoor ontstaat in 2023 de situatie dat eens in de twee jaar 2 dan wel 5 leden zich herkiesbaar moeten stellen waardoor gewaarborgd wordt dat er altijd minimaal 2 leden met kennis van de WOR zitting hebben in de OR.
Leo van der Heide
Voorzitter Ondernemingsraad