Radio West

Radio West op werkdagen

In 2022 zijn er twee nieuwe programma’s gestart in 2022. Op werkdagen heeft Menno in de Middag met Menno Tamming het tijdvak tussen 12:00-14:00 overgenomen. Op zaterdag is Mogguh Weekend! met Bas Martinius gestart tussen 07:00-09:00 uur. Beiden programma’s scoorden goed bij de luisteraars. Radio West behaalde een dagbereik in de regio dat 24% hoger lag dan 2021.
Programmering op werkdagen in 2022
06.00 – 10.00 uur
West wordt Wakker
Informatieve nieuwsshow met vooruitblik op die dag. Luisteraars werden vrolijk op weg geholpen door Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen.

10.00 – 12.00 uur
Aan de Bak!
Semi non-stop programma met muziek en ontspanning, hier een daar wat lichte informatie, interactie met luisteraars en een spelletje. Patrick van Houten zorgde voor een gezellige en vrolijke ochtend met veel spelletjes en fijne muziek.

12.00-14.00 uur
Menno in de Middag
Vanaf maandag 31 januari is het nieuwe programma ‘Menno in de Middag’ gestart als opvolger van ‘Muijs in de Middag’. Nadat eind 2021 bekend werd dat Bas Muijs Radio West ging verlaten, is de omroep op zoek gegaan naar een nieuwe presentator voor het lunchprogramma. Vanaf 1 november 2022 nam Paul van der Lugt tijdelijk de presentatie over. Al snel werd in Menno Tamming een goede opvolger gevonden, maar aangezien hij toen ook het ‘TV West Nieuws’, ‘TV West Sport’ en op Radio West ‘Zuid-Holland-Sport’ presenteert, kon hij niet direct aan de slag met deze dagelijkse show. Menno Tamming serveert een afwisselende lunch met het nieuws uit je regio, leuke prijzen in De Westweter en gasten uit de wereld van theater, film, muziek en televisie.

14.00 – 16.00 uur
Muziek aan Zee
Marjolein Visser liet de luisteraar iedere middag de lekkerste muziek horen.

16.00 – 19.00 uur
West komt Thuis
Melle Tuik neemt iedere werkdag de (nieuws)dag met je door in ‘West komt Thuis’. Natuurlijk afgewisseld met heerlijke muziek.

Radio West in het weekend
Zaterdag 07.00-09.00 uur
Mogguh Weekend!
‘Mogguh Weekend!’ is een luchtige zaterdagochtendshow met aandacht voor het weekendweer en dingen die er te doen zijn in het noorden van Zuid-Holland. Presentatie: Bas Martinius.

9.00-12.00 uur
UIT!
Elke zaterdag- en zondagmorgen gaf Rogier van der Zanden tips voor een geslaagd weekend. ‘UIT!’ is een programma over uitgaan in de regio vol informatie over theatervoorstellingen, films, wandelingen en evenementen.

12.00 – 14.00 uur
Broodje Bral
Sjaak Bral bezorgde de luisteraars tussen 12.00 en 14.00 uur zijn eigen broodje, belegd met knisperend nieuws, frisse muziek, verse vrolijkheid en uiteraard overgoten met een sausje van Haagse humor.

14.00-17.00 uur
Zuid-Holland Sport (tot de zomerstop)
Het LIVE programma ‘Zuid-Holland Sport’ was iedere zaterdag te horen met verslag van het amateurvoetbal in de Tweede en Derde Divisie van de hele provincie Zuid-Holland te volgen in een nieuwe gezamenlijke uitzending van Radio Rijnmond en Radio West. De presentatie was in handen van Menno Tamming en Herman Nanninga.

14.00-17.00 uur
Willem op Zaterdag (tijdens zomerstop van het sportprogramma)
Tijdens de zomermaanden zorgde Willem van Zuilen voor een gezellige radiomiddag met veel muziek.

Zaterdag 14.00-17.00 uur
Radio West Sport (na de zomerstop)
Met elke zaterdagmiddag LIVE verslag van het amateurvoetbal in de Tweede en Derde Divisie in het uitzendgebied van Omroep West. De presentatie: Ronald van der Geer.

Zondag 07.00 - 9.00 uur
Klassiek op West
Elke zondag maakte Aad de Been een opgewekt programma met klassieke muziek en wereldmuziek. Een keer per maand was live het Radio West Concert te horen, uitgevoerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium vanuit Amare in Den Haag. De uitzending werd tussen 19.00 - 21.00 herhaald.

9.00 - 10.00 uur
UIT!
Elke zaterdag- en zondagmorgen gaf Rogier van der Zanden tips voor een geslaagd weekend. ‘UIT!’ is een programma over uitgaan in de regio vol informatie over theatervoorstellingen, films, wandelingen en evenementen.

10.00 -12.00 uur vanaf september
Muziek van alle Tijden
Het succes van muziekprogramma ‘Muziek van alle Tijden’ waarin Pieter Kuipers verzoekplaten draait heeft ertoe geleid dat per 5 september de show met een heel uur is verlengd. De uitzending werd tussen 17.00 – 19.00 uur herhaald.

12.00 - 14.00 uur
Adres Onbekend
Door een samenwerking tussen de KRO en regionale omroepen was het bekende programma ‘Adres Onbekend’ met presentator Ron Kas ook op Radio West te horen, met mooie verhalen en zoektochten naar oude bekenden.

12.00 - 14.00 uur
Enchanté (tijdens zomerstop Adres Onbekend)
De Haagse zangeres Tess Merlot, is verknocht aan Franse muziek. Laat je onderdompelen door de (verhalen over) bekende en minder bekende chansons.

14.00 – 17.00 uur
Vroeger werd Later
Een nieuw programma werd gestart in augustus met een oude bekende presentator van Radio West: Ron Davids. Hij haalde herinneringen op met luisteraars. Dat kon van alles zijn: een eerste liefde, of een eerste plaat. En natuurlijk draaide hij muziek, passende bij die oude tijden.

Non-stop muziek
De overige uren op Radio West op werkdagen en in het weekend werden ingevuld met fijne, eigentijdse non-stop muziek.