Sociaal Jaarverslag

Organisatie


Stage- en werkervaringsplaatsen
De samenwerking met Middin is ten gevolge van de coronamaatregelen helaas ook in 2022 opgeschort. Daar de omroep zich bewust is van haar maatschappelijke rol, zijn er in kwartaal 4 weer twee beschutte arbeidsplaatsen vacant gesteld bij Middin.
Ieder jaar hebben wij ruimte voor een aantal stagiaires op de redactie en de afdeling MarCom. Dit jaar hebben wij 7 stageplaatsen kunnen aanbieden en 1 traineeship. Daarnaast hebben we na afronding van de stage aan 1 oud stagiair een arbeidsovereenkomst kunnen aanbieden.
Arbo
Het ziekteverzuimcijfer is licht gestegen van 2,99% naar 3,6% een stijging van 0,61 ten opzichte van het ziekteverzuim% in 2021. Deze stijging werd veroorzaakt door een groot aantal coronabesmettingen in het eerste kwartaal. De meldingsfrequentie is met 0,45% gestegen naar 1,17% in 2022. Ook deze stijging is te wijten aan het grote aantal coronabesmettingen in kwartaal 1.
De Arbocommissie is in 2022 drie keer bijeengekomen. Een grote diversiteit aan arbo zaken is besproken en opgepakt. Het is een waardevol overleg om een breed palet aan arbozaken te bespreken en te agenderen.
Alle collega’s die partieel thuiswerken hebben allerhande hulpmiddelen ontvangen om ook thuis Arbo technisch verantwoord en optimaal te kunnen werken.
Vertrouwenspersoon
Er is een interne- en externe vertrouwenspersoon (functionaris van de Arbodienst) aangesteld waar medewerkers en freelancers met vraagstukken, zoals beschreven in het protocol ongewenste omgangsvormen en de klokkenluidersregeling, terecht kunnen. Naar aanleiding van de publicaties rondom ‘The Voice’ hebben wij het protocol opnieuw en actief onder de aandacht gebracht van de medewerkers. De vertrouwenspersonen brengen jaarlijks verslag uit over het voorgaande jaar aan de bestuurder. Dit verslag wordt tevens besproken met de ondernemingsraad.
BHV
In 2022 zijn alle BHV-ers en ploegleiders op herhalingscursus geweest. In 2022 heeft er één incident plaatsgevonden waarbij de inzet van BHV-ers noodzakelijk was. De BHV ploeg is verder uitgebreid, mede door de implementatie van het thuiswerkbeleid was dit noodzakelijk, daar ook BHV-ers nu geregeld thuiswerken. Daarnaast hebben we ook voor de receptionistes een speciale training georganiseerd.