Verslag van de directie

Toekomst


Het komend jaar wordt een jaar waarin de redactie van Omroep West maximaal de ruimte wordt geboden om zich vol te concentreren op de (journalistieke) output. In samenwerking met de andere regionale omroepen wordt hard gewerkt aan het ontsluiten van nog meer data om ons publiek nog beter te bedienen.
Samen met de lokale omroepen wordt verder gewerkt aan het realiseren van een fijnmazig netwerk van journalisten die doen wat publieke journalistiek vereist: het controleren van de macht en de zo belangrijke functie als waakhond van de democratie. Die functie is en blijft van groot belang. Daarnaast zal Omroep West zorgen dat alle journalistieke content voor iedereen die dat wil overal en altijd gratis toegankelijk is.
Omroep West zet in 2023 ook nieuwe stappen om meer dan ooit onderdeel van de Zuid-Hollandse samenleving te zijn. Zo draagt de Omroep haar steentje bij tijdens de goede doelenactie NL-Doet waarbij vrijwilligers van de dierenambulance en verzorgingstehuis Steenvoorde worden geholpen bij hun belangrijke werk.
Met de overige regionale omroepen wordt momenteel hard gewerkt aan de contouren van het nieuwe ConcessieBeleidsPlan (CBP) dat vanaf 1 januari 2026 van kracht moet worden.
Intern worden voorbereidingen getroffen om het pand van Omroep West te verbouwen. De bedoeling is dat in het vierde kwartaal van 2023 wordt begonnen met een verbouwing die moet bijdragen aan een cultuurverandering waarbij collega’s van alle afdelingen elkaar op een meer natuurlijke wijze kunnen ontmoeten.
Maar het allerbelangrijkste is en blijft dat Omroep West op alle kanalen, in 2023, op dagelijkse basis bericht over de ontwikkelingen in het noorden van Zuid-Holland en daarnaast een verbindende rol speelt in de samenleving. Ik kijk er naar uit om dit samen met al mijn collega’s voor elkaar te krijgen.
Henk Lemckert
Directeur/Bestuurder Omroep West