TV West

Evenementen

In 2022 zijn na twee jaar corona eindelijk weer wat evenementen georganiseerd. TV West deed onder meer verslag van:
Nieuwjaarsduik: Het nieuwe jaar induiken
Op 1 januari 2022 mocht het weer, het nieuwe jaar induiken in Scheveningen. Natuurlijk was TV West daar live bij.

Gemeenteraadsverkiezingen
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen besteedde Omroep West veel aandacht aan de verkiezingen in de regio. Er werden verschillende debatten gevoerd met de lijsttrekkers van de grootste partijen in Den Haag, Leiden, Westland, Alphen aan den Rijn, Delft, Zoetermeer, Krimpenerwaard, Bollenstreek en Leidschendam-Voorburg. Er waren verschillende bijzondere achtergrondverhalen te horen, zien en lezen op alle kanalen van Omroep West. In de avond van 16 maart waren alle uitslagen ook via alle kanalen van de regionale omroep LIVE te volgen. Tijdens een speciaal ‘Haags Correspondents Diner’ maakten politici grappen over elkaar én over zichzelf onder leiding van gastheer cabaretier Sjaak Bral.

Presentatoren Debat Den Haag, v.l.n.r.: Maarten Brakema, Martine Boerkamp en Lot van Bree

Nationale Kinderherdenking in Madurodam
Tijdens de ‘Nationale kinderherdenking’ wordt het herdenken van onder andere 4 mei toegankelijk en begrijpelijk gemaakt voor kinderen.

Varend Corso
Na twee jaar was het Varend Corso Westland weer terug van weggeweest. Het evenement, met in de hoofdrol prachtige bloemen, fraaie planten en heerlijke groenten, trok vanuit het Westland over het water door Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis en Delft.

Foto: Varend Corso Westland

Nationale Herdenking
Op 15 augustus staan we stil bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog en herdenken we álle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. De herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag is een nationale herdenking en was live te volgen via TV West.
NN CPC Loop
De CPC-loop is normaliter in het voorjaar, maar vanwege de coronapandemie was de halve marathon en andere afstanden in 2022 verplaatst naar zondag 25 september. ’s Avonds was er een samenvatting van de prachtige dag te zien op TV West.

Foto: Golazo, organisatie NN CPC Loop Den Haag
Herdenking Oranjehotel
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten 25.000 mensen opgesloten in het Oranjehotel, de bijnaam voor de Scheveningse gevangenis. Al deze gevangenen worden jaarlijks herdacht in een bijzondere bijeenkomst bij de authentieke dodencel, cel 601 samen met overlevenden, nabestaanden en andere betrokkenen.
Intocht Sinterklaas
Op zaterdag 12 november zette Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem in de haven van Scheveningen. Via TV West, Radio West en online via app en web was het bezoek van de goedheiligman te volgen. Nadat de Sint in de haven was ontvangen, werd de gehele rijtoer door de straten van Den Haag ook in beeld gebracht tot het einde van de middag. De hele intocht in de haven én de traditionele rijtoer door Den Haag kon live worden gevolgd op TV West.

Verslaggever Pim Markering was er de hele intocht en rijtoer bij.
Gouda bij Kaarslicht
‘Gouda bij Kaarslicht’ vierde in 2022 de 67e editie en voor het eerst in drie jaar werd Gouda bij Kaarslicht weer traditioneel gevierd op de Markt, die sfeervol verlicht is met duizenden lichtjes.