Verslag van de Ondernemingsraad

Wat kenmerkt het jaar 2022 voor de medezeggenschap bij Omroep West als we op dit jaar terugblikken? Dat beslaat een heel aantal verschillende gebieden. Een korte bloemlezing:

Net als in het voorgaande jaar was corona nog volop aanwezig en vroeg dat ook nu nog het nodige van medewerkers. Niet alleen van de mensen die getroffen werden door dit virus, maar ook voor de mensen die de opengevallen gaten invulden naast het normale werk. In de vergaderingen met de directie stond het elke keer op de agenda om te monitoren en advies te geven zoals het bijstellen van de ambitie. Toch is het steeds gelukt om alle kanalen die we bedienen adequaat te voorzien van nieuwe content.
Naar aanleiding van signalen van medewerkers die vonden dat de roosters erg laat gepubliceerd werden is er een pilot gestart waarin de roosters drie maanden vooruit gepland worden. Dit loopt op het moment van schrijven nog steeds, al zijn er diverse evaluaties geweest. De drukke maand december is met name een complexe maand waarin veel projecten zijn die weliswaar in de steigers staan, maar waar het vaak nog niet helemaal duidelijk is hoeveel menskracht dit kost. De pilot loopt nog en volgend jaar kunnen we schrijven hoe dit zich ontwikkeld heeft. Prettig is wel dat medewerkers eerder en voor langere tijd de roosters hebben.
Het thuiswerken heeft verder vorm gekregen. Eerder heeft de Ondernemingsraad hier advies over gegeven en dit is uitgerold. Dit was maatwerk en iedere medewerker die hiervoor in aanmerking kwam heeft hierover afspraken gemaakt zodat helder is wie, wanneer en waar werkt.
Als gevolg van de al eerder genoemde coronaperikelen is er geen kantine meer bij Omroep West. Veel medewerkers eten nu achter de computer en dat verdient geen aanbeveling. De wens is er zeker om een plek te hebben waar mensen gezellig samen de lunch kunnen genieten. Er wordt zeker gekeken of dit mogelijk is. Een en ander hangt wel samen met de geplande verbouwing, waarbij vermeden moet worden dat er investeringen gedaan worden die dit later in de weg zullen staan.
Verder was het jaar 2022 een jaar waarin voor de medewerkers van alle afdelingen verder gebouwd kon worden aan de ingeslagen weg zoals beschreven in de Strategische Visie. Waar nodig was hier ook ruimte voor de nodige aanpassingen en verbeteringen. Immers, de tijd lijkt te vliegen en al helemaal in de mediawereld.
2022 was ook het jaar waarin sociale veiligheid hoog op de agenda kwam. De directeur en de OR zijn hier uitgebreid over in gesprek. In 2023 zal dit resulteren in een kernwaardenonderzoek.
Het agendapunt huisvesting is voorlopig niet meer weg te denken. De wens om op een vernieuwende manier te werken bij West wordt omgezet in concrete plannen om het pand van West te verbouwen. Vanuit de Ondernemingsraad is er een lid vertegenwoordigd in de zogeheten ‘Bouwcommissie’ zodat we als hele OR aangehaakt blijven bij de besluiten die hieruit voortvloeien. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt en zijn er al diverse bedrijven betrokken bij dit project, waarbij we als doel hebben om op een nieuwe, goede, eigentijdse manier samen te werken bij Omroep West.
Vincent van Delft
Voorzitter Ondernemingsraad Omroep West