Verslag van de Redactie

Het nieuwsjaar 2022


Het nieuwsjaar 2022 was dat van de inval in Oekraïne, de woon- en gascrisis en het te boven komen van corona. In die dynamiek heeft de redactie van Omroep West veel bijzondere verhalen verteld. Onder die verhalen ‘Het Groene Hart, het begeerde Land’, een productie in verschillende afleveringen van Erik Kooyman die kijker, luisteraar en volger meeneemt naar het Groene Land en spreekt met dagjesmensen, boeren, stadse bewoners en belangenclubs. Wordt het boeren? Wordt het natuur? Of toch woningbouw? Erik onderzocht het van alle kanten en liet veel betrokkenen aan het woord Bekijk hier een van de afleveringen.
Omroep West heeft het domein van de Podcast inmiddels in de armen gesloten. Onder leiding van coördinator Richard Grootbod komen langlopende series aan bod. Een daarvan in 2022 was ‘Enchanté’, de podcast waarin regiogenoot (en inmiddels bekend artiest) Tess Merlot de luisteraar meeneemt naar de Franse chansons en de regionale link met hier.
Zie hier een overzicht van alle podcasts van Omroep West.
Een bijzonder moment in het verslagjaar was het afscheid van gelauwerd sportcommentator Willem van Zuilen. Hij deed decennia lang namens de omroep verslag van het amateurvoetbal en nam kort voor de zomer afscheid. Dat werd een bijzonder samenzijn langs de rand van het voetbalveld. Documentairemaker Paul van Berkel legde loopbaan en slotakkoord van Willem vast in een document dat de emoties losmaakt. Bekijk deze hier.
Belangrijke journalistieke dossiers in 2022: