Verslag van de Redactie

Verbinden, samenwerken, impact hebben


Het jaar 2022 kan voor de activiteiten van Omroep West niet beter worden beschreven door wat we in de week van 14 tot en met 18 november 2022 deden. We brachten in die week ultiem samen waar we als omroep voor staan: verbinden, samenwerken, impact hebben.
In die week staken Radio West, Den Haag FM, Bo Bollenstreek, Sleutelstad en Studio Alphen de handen ineen om onder inspiratie van Omroep West cadeaus in te zamelen voor kinderen van 0-18 jaar. Zo zouden zij alsnog een mooie Sinterklaas kunnen vieren. De actie Sintvoorieder1, bedoeld om ambitieus 20.000 geschenken op te halen bij ons luisterend en volgend publiek, werd een doorslaand succes – met 47.459 ingezamelde cadeaus tot gevolg. Het succes trok landelijke aandacht, onder meer met publicaties bij de NOS, dankzij de samenwerking met de landelijke omroep.
Alle kanalen van de omroep, met radio voorop, stonden in deze week in het teken van de actie. Inwoners vanuit het gehele verzorgingsgebied kwamen bij een van de deelnemende lokale omroepen langs om een geschenk te brengen. Omroep West bundelde de krachten van alle deelnemers, deed zelf mee o.a. in radiopresentatie en – zoals hieronder ook wordt benoemd in het overzicht van activiteiten van het Regionaal Nieuws Netwerk (RNN) - in de beste traditie van RNN zorgde zo voor enthousiasme en verbinding alom. Het is op deze manier dat wij de regionale omroep idealiter zien functioneren.