Voorwoord

U staat op het punt om het publieksverslag 2022 van Omroep West te gaan lezen. Het afgelopen jaar was wederom een turbulente tijd. De eerste maanden werden nog volop gedomineerd door het coronavirus. Gelukkig kwamen vrij snel daarna ook de echte versoepelingen en ging de samenleving weer open. Wie gedacht had even op adem te kunnen komen had het echter mis. Vrijwel direct met het versoepelen van de coronamaatregelen brak in Oekraïne een oorlog uit.

Allereerst natuurlijk een grote verschrikking voor de mensen die er daar ter plekke mee werden geconfronteerd. Toch merkten wij hier in Zuid-Holland ook het nodige van het conflict op het Europese continent. Een vluchtelingenstroom kwam op gang, de inflatie nam enorm toe en er ontstond een energiecrisis. Omroep West wil midden in de samenleving staan en heeft over al deze ontwikkelingen bericht op dagelijkse basis. Dat gebeurde online, maar zeker ook op radio en televisie. Omroep West is een publieke regionale omroep en heeft zich in 2022 van zijn beste kant laten zien. Niet aflatend maar juist continue overal aanwezig waar het nieuws onze journalisten naartoe bracht. Maar ook met eigen verhalen die we maakten en die mensen op welke wijze dan ook raakten in het afgelopen jaar.
Intern is én wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van een grote verbouwing die gepland staat voor eind 2023. De verbouwing moet bijdragen aan een cultuur waarbij medewerkers van alle afdelingen elkaar ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Voor een creatief bedrijf als het onze is dat van groot belang. Daarnaast wordt samen met de andere twaalf regionale omroepen druk gewerkt aan de voorbereidingen van een nieuw concessiebeleidsplan voor de sector dat vanaf 2026 van kracht moet worden.
Het publieksverslag van Omroep West geeft u een inkijkje in het reilen en zeilen van de regionale omroep voor het noorden van de provincie Zuid-Holland. Een omroep die zijn deuren naar de samenleving volledig heeft geopend en die naast het brengen van het dagelijkse nieuws ook wil bijdragen aan het verbinden van alle bevolkingsgroepen in ons gebied. Dat kan vanaf nu via website en app ook in andere talen dan het Nederlands. Zo heeft iedereen de kans om alle belangrijke ontwikkelingen in de regio tot zich te nemen. Het publieksverslag daarentegen is alleen in het Nederlands te lezen.
Veel leesplezier,
Henk Lemckert
Directeur/Bestuurder Omroep West