Omroep West

Evenementen & eenmalige uitzendingen


Nieuwjaarsduik
Op 1 januari doken om 12.00 uur precies ruim tienduizend stoere duikers de Noordzee in voor de traditionele Nieuwjaarsduik. TV West Nieuws was erbij en bracht live verslag uit. Ook op 89.3 Radio West, op Omroepwest.nl en de Omroep West app werd de Nieuwjaarsduik gevolgd.

Herdenkingsbijeenkomst Chuck Deely
In het Paard was het afscheid van straatmuzikant Chuck Deely. Deely overleed op 62-jarige leeftijd. De herdenking werd gepresenteerd door Sjaak Bral en was live te zien op TV West en de Facebookpagina van Omroep West.

NN CPC Loop 2017
Maar liefst 42.000 hardlopers deden mee aan de 43ste editie van de NN CPC Loop. Onder de stralende zon was het op en rond het Malieveld in Den Haag weer één groot feest.

UITGELICHT
Afscheidsinterview JOZIAS!
Op de speciale editie van talkshow FRITS! uitgezonden op zondagmiddag 19 februari ben ik enorm trots. Een week voordat hij na negen jaar afzwaaide in de gemeenteraad, had ik een afscheidsinterview met burgemeester Jozias van Aartsen.
Lees dit verslag van Frits Huffnagel

Bloemencorso van de Bollenstreek
De zeventigste jublileumeditie van het Bloemencorso van de Bollenstreek was op 23 april in een uitgebreide special te zien op TV West. Het thema van de veertig kilometerlange route van Noordwijk naar Haarlem was dit jaar ‘Dutch Design’.

Herdenkingsbijeenkomst Aad van der Luit
Afscheid van Leidenaar Aad van der Luit vanuit de Vijf Meihal in Leiden. Van der Luit overleed op 71-jarige leeftijd en was onder meer bekend als D66-raadslid, columnist en organisator van (sport)evenementen, waarvan de Lakenfeesten de bekendste is. Het afscheid was live te zien op TV West en de Facebookpagina van Omroep West.

Alpe d’HuZes
De Franse berg Alpe d’Huez was begin juni weer van de Nederlanders tijdens Alpe d’HuZes. Voor de meeste deelnemers niet alleen een sportieve prestatie maar ook een emotionele tocht. Omroep West zond de twaalfde editie live uit.

Parkpop en Night at the Park
In het weekend van 24 en 25 juni stond het Haagse Zuiderpark weer op z’n kop, met de vierde editie van Night at the Park en de 37ste editie van Parkpop. Omroep West was er het hele weekend bij en maakte een uitgebreide samenvatting.

UITGELICHT
Gouda bij Kaarslicht
Het was mijn tweede Gouda bij Kaarslicht voor Omroep West. Wat een bofkont ben ik dat ik daarvoor gevraagd ben. Het is een prachtig evenement wat echt de moeite waard is om eens in je leven gezien te hebben.
Lees dit verslag van Nawal Bakkali

Intocht Vierdaagse Nijmegen
Eind juli was Omroep West live bij de intocht van de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Welke regiogenoten haalden de eindstreep en bemachtigden dat felbegeerde Vierdaagsekruisje? De uitzending werd gemaakt in samenwerking met Omroep Gelderland, NOS en KRO-NCRV. Ook op 89.3 Radio West, op Omroepwest.nl en de Omroep West app werd de Vierdaagse gevolgd.

Varend Corso
In samenwerking met WOS Media brachten we op TV West een samenvatting van de kleurrijkste waterstoet van het jaar: het Varend Corso, dat begin augustus door de wateren van het Westland en omstreken trok.

Prinsjesdag
Op de derde dinsdag van september volgden de verschillende kanalen van Omroep West Prinsjesdag op de voet. TV West bracht in de ochtend en middag extra nieuwsuitzendingen over de rijtoer van de Koning en Koningin en de Troonrede. De hele dag kwamen verslaggevers live in de radio-uitzendingen en natuurlijk was ook online het laatste nieuws te volgen.

Intocht Sinterklaas
Vol verwachting klopte ons hart! In november zette Sinterklaas weer voet aan Haagse wal. Zaterdagochtend om 11.30 uur kwam hij met zijn Pieten aan in de haven van Scheveningen, wat live te volgen was op Facebook en TV West.

Kerst Sing-A-Long
Het Haagse Atrium was 13 december afgeladen vol voor de speciale Kerst-Sing-A-Long. De honderden bezoekers konden genieten en meezingen met bekende Nederlandse en Engelstalige kersthits. Het koor stond onder leiding van Gregor Bak met een gastoptreden van sopraan Francis van Broekhuizen. Omroep West was er live bij.

UITGELICHT
Herdenkingsdienst Chuck Deely
Chuck. Onze Chuck. De man waarvan niemand had gedacht dat hij er ooit niet zou zijn - om de simpele reden dat hij er altijd was. Op die hoek in de Grote Markstraat. Weggestopt in zijn parka.
Lees dit verslag van Sjaak Bral

Haags Sportgala 2017
Omroep West was live bij het Haags Sportgala 2017 in het AFAS Circustheater op Scheveningen, gepresenteerd door Omroep West-presentator Herman Nanninga, samen met Vivienne van Assem.

Gouda bij Kaarslicht
Op vrijdag 15 december deed TV West live verslag van ‘Gouda bij Kaarslicht’, waar jaarlijks tienduizenden mensen uit binnen- en buitenland op afkomen. Nawal Bakkali presenteerde deze bijzondere en sfeervolle uitzending.