TV West

Programma’s op TV West


TV West Nieuws
Elke werkdag en op zondag brachten wij vanaf 17.30 uur het laatste nieuws uit de regio. De presentatie was onder meer in handen van Menno Tamming, Martine Boerkamp en Nawal Bakkali.

TV West Weekoverzicht
Presentator Herman Nanninga zette elke zaterdag de belangrijkste, mooiste en meest bijzondere reportages uit de uitzendingen van TV West van die week op een rijtje.

Tijd voor Nostalgie
Debby Roukens dook iedere werkdag in het archief van TV West en historische instellingen en verenigingen om de mooiste oude films op te duiken. Ook filmclubs en amateurfilmers leverden materiaal aan.

UITGELICHT
Team West
Regelmatig konden we melden dat er een misdrijf was opgelost dankzij tips van kijkers van het opsporingsprogramma Team West. Maar wat draagt het programma nu echt bij aan het oplossen van misdrijven?
Lees dit verslag van Jeroen Slingerland

TV West Sport
Op maandag (vanaf augustus vrijdag) bracht TV West Sport een programma met analyses, interviews en reportages. Op zaterdag (vanaf augustus zondag) stond de uitzending in het teken van het voetbal in de Tweede en Derde Divisie.

FRITS!
In deze talkshow bracht Frits Huffnagel vele gasten uit de wereld van business, politiek, cultuur, sport en entertainment bij elkaar aan tafel, zoals Tineke Schouten, Wouter Hamel, Herman Smit, Marja van Bijsterveldt, Lianne Ploumen en Emile Roemer.

Van de Kaart
Jet liep elke week in een rechte lijn van A naar B, samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van der Knaap. Jet ging dwars door huizen, struinde door straten en klom over schuttingen, waarbij zij allerlei bijzondere mensen tegenkwam.

Team West
Opsporingsprogramma waarbij de politie hulp vroeg aan de kijkers bij het oplossen van misdrijven. De presentatie was in handen van Kirsten van Dissel. Dankzij tips van de kijkers zijn ook in 2017 veel zaken opgelost.

UITGELICHT
De pareltjes van Van de Kaart
Het verwonderd mij steevast hoeveel spontane en bijzondere mensen wij ontmoeten in het relatief klein stukje wereld dat we uitlichten op de lijn die we lopen.
Lees dit verslag van Jet Sol

Johan gaat scheiden
In ‘Johan gaat Scheiden’ dook presentator Johan Overdevest, in samenwerking met de Gemeente Den Haag, in de wereld van afvalverwerking en recycling.

Nog Lang Niet Versleten
In de tiendelige serie ‘Nog lang niet versleten’ dook presentator Fred Zuiderwijk in de levens van Haagse senioren en de initiatieven die er voor ouderen zijn.

Goud voor Oud
Johan Overdevest vervulde wensen van eenzame ouderen en bezorgde hen een dag om nooit te vergeten.

Knooppunt Holland
Johan Overdevest fietste wekelijks samen met een bekende Nederlander een knooppuntenroute door natuur- & recreatiegebieden in Zuid-Holland.

UITGELICHT
ADO in Amerika
Patricia de Zoete, dochter van oud ADO-(streepje toevoegen)speler Piet de Zoete, kwam vorig jaar naar me toe. “We moeten een film maken over het team dat naar Amerika is geweest, er is prachtig materiaal, beeld van 50 jaar oud”.
Lees dit verslag van Erik Kooyman

Ik denk aan jou
Johan Overdevest bracht een bezoek aan mensen die zich eenzaam voelen en extra aandacht verdienen. Zowel jongeren als ouderen vertelden Johan hun verhaal.

Dit doe ik, wat doe jij?
Een serie korte portretten over mensen die zorgen voor een betere wereld op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

Wegen naar Zee
In de serie Wegen naar Zee volgden we de levensloop van drie generaties van zeven Scheveningse vissersfamilies. Een serie over trots, kracht en vooral: verbondenheid met elkaar.

UITGELICHT
Goud!
Als programmamaker probeer je natuurlijk altijd een zo goed en mooi mogelijk televisieprogramma te maken, maar echt trots ben ik pas als ik met zo’n programma ook écht iets bereik.
Lees dit verslag van Johan Overdevest

Diplomat TV
Diplomat TV gaf een kijkje achter de schermen van een aantal van de 200 internationale organisaties in Den Haag. Wie zijn de diplomaten die bij deze organisaties werken? Tegelijkertijd liet Diplomat TV de internationale diplomaten kennismaken met de Nederlandse cultuur en de eigenheden van de regio Den Haag

Westdoc
In 2017 zijn er weer prachtige documentaires te zien geweest in het programma Westdoc. Een greep uit de vele documentaires:
De Sportcampus
In de tweedelige documentaire ‘De Sportcampus’ waren we bij de opening van dit nieuwe, opvallende gebouw in Den Haag en kregen we samen met prominente sportliefhebbers een kijkje achter de schermen.
ADO in China
In een tweedelige reportage volgde Omroep West de belevenissen van ADO Den Haag in China.
ADO in Amerika
In deze documentaire gingen we terug naar de zomer van 1967, toen zestien ADO-spelers afreisden naar de hippiestad San Francisco om het voetbal in Amerika te promoten.
Ach wat lèg ik toch te dromen
(i.v.m. videorechten helaas geen link beschikbaar)
Een documentaire die een inkijkje gaf in het Haagse nummer ‘O, O, Den Haag’.
Ontdekking van Mondriaan
Het levensverhaal van Piet Mondriaan en interviews met bijzondere mensen over hun relatie met Mondriaan en hoe deze kunstenaar hen heeft geïnspireerd.
Haring: verhaal van een vette vis
We volgden Nederlands bekendste visje van vangst tot de haringkar op het Buitenhof in Den Haag.
De kleine Mo
In deze documentaire startte de 12-jarige Mohammed een zoektocht naar succesvolle Nederlandse Marokkanen.