Uitgelicht

De Pareltjes van Van de Kaart


De serie De Pareltjes van Van de Kaart -die we vorig jaar gemaakt hebben- is een voortvloeisel van de vele bijzondere ontmoetingen die plaatsvonden in de eerdere seizoenen van Van de Kaart. Het verwonderd mij steevast hoeveel spontane en bijzondere mensen wij ontmoeten in het relatief klein stukje wereld dat we uitlichten op de lijn die we lopen.
Het is bemoedigend om te merken dat we zo welkom zijn en dat bijna iedereen hun verhaal wil delen. Daarin staat er voor mij voorop dat we dat met alle mogelijke egards en respect doen.
Het is onvermijdelijk dat sommige ontmoetingen een blijvende indruk achterlaten, en het gebeurde regelmatig dat wij ons afvroegen hoe het met sommige mensen gaat. Met een aantal van die mensen heb ik nog wel eens contact gehad, zoals met die lieve meneer Lam uit Waddinxveen. Daar ben ik ook nog wel eens langs gegaan om te kijken hoe het met hem ging. En zo wilden we eigenlijk onze kijkers ook nog wel eens mee terugnemen naar onze ‘pareltjes’ zoals we deze ontmoetingen liefkozend hadden betiteld.
Ik vond dat eigenlijk best spannend om veel van hen weer terug te zien. Ik keek daar erg naar uit. Het was geweldig om te horen dat we overal meer dan welkom waren. Monique, onze producer, zei ons dat ze nog niet eerder zoiets makkelijks had geproduceerd. Nog voordat ze goed en wel uit kon leggen wat de bedoeling was wilden mensen al meewerken . Dat is eigenlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen.
Jet Sol