Profiel Omroep West

Hoge kwaliteit van groot belang


Onafhankelijke journalistiek van hoge kwaliteit is van groot belang in het voortdurend veranderende medialandschap, dat steeds meer gedomineerd wordt door buitenlandse technologische communicatieplatformen.
Door het decentraliseren van overheidstaken naar lokaal niveau, de versnippering van media, de toename van halve waarheden en feitelijke onjuistheden op sociale media, het verdwijnen van natuurlijke samenhang in de samenleving en het vervagen van maatschappelijke domeinen is de rol van de regionale en lokale journalistiek onontbeerlijk. Elke regio heeft onafhankelijke en scherp functionerende journalistiek nodig. In een regionale samenleving waarin iedereen zich meer en meer binnen zijn of haar individuele netwerk begeeft, wint een gemeenschappelijke culturele identiteit aan belang, waaraan de regionale omroep een grote bijdrage kan leveren.
Omroep West wil leidend zijn in het maken en verspreiden van maatschappelijke relevante actualiteiten, informatie en amusement voor, over en met de inwoners van de regio. Dat is onze verantwoordelijkheid naar alle inwoners en daarmee tonen wij een afspiegeling van de regionale maatschappij. Wij willen een plek vormen waar je je mening kunt delen, waar ruimte is voor discussie, opinie en debat. Wij proberen als eerste het nieuws te brengen en zijn daarmee één van de belangrijkste informatiebronnen in de regio. In de kern bieden wij: nieuws, sport en informatie.
Omroep West is de regionale publieke omroep voor Zuid-Holland noord en heeft 90 mensen in dienst. Daarnaast wordt er veel gewerkt met freelancers op redactioneel en technisch gebied. Met die groep enthousiaste medewerkers maakt Omroep West nieuws en programma’s voor de kanalen:
  • Radio West zendt 24 uur per dag uit op de FM etherfrequentie 89.3 en op de kabel in de uitzendregio, via DAB+ en online via streams op onze website en app.
  • TV West is via de kabel en digitaal via de ether te ontvangen en verzorgt een eigen programma van één uur dat gedurende het etmaal in een carrousel wordt herhaald. De programma’s zijn via internet integraal te volgen en terug te zien. De programma’s bestaan voor tenminste 50% uit informatie, cultuur en educatie.
  • Omroepwest.nl en apps voor mobiel en tablet bieden het actuele regionale nieuws en verslag van grote regionale en lokale evenementen. Alle programma’s van TV West en 89.3 Radio West zijn hier ook terug te zien en te beluisteren.
  • Omroep West is op veel sociale media te vinden, waarbij Twitter en Facebook in 2017 de belangrijkste kanalen waren om informatie te delen.