Voorwoord

Op het moment van schrijven van dit voorwoord zit Nederland op slot met een zogenaamde ‘intelligente lockdown’ en waart het coronavirus nog steeds volop rond. De effecten van de crisis die dit virus met zich mee heeft gebracht kunnen niemand zijn ontgaan en maken een voorwoord bij een jaarverslag wel heel triviaal.

Nu de samenleving en een groot deel van de economie vrijwel tot stilstand is gekomen, maakt de journalistiek haar maatschappelijke meerwaarde meer dan ooit waar. Er is juist nu veel behoefte aan nieuws uit de eigen regio. Een behoefte waarin Omroep West, ondanks alle beperkingen die de lockdown met zich meebrengen, met bewonderenswaardige inzet, discipline en plichtbetrachting in voorziet. Op alle kanalen, maar vooral online, vertaalt dat zich in een enorme toename in bereik, waaruit blijkt dat de omroep meer dan ooit in een behoefte voorziet.
Hoezeer dan ook de prestaties van de omroep in 2019 die in dit publieksverslag zijn opgenomen het verdienen ga ik, in het licht van de huidige ontwrichting van samenleving en economie, deze hier niet verder onder de aandacht brengen. Ik laat het aan uw eigen belangstelling over om u te verdiepen in de bedrijfsvoering, de activiteiten en het financiële wel en wee van Omroep West. Daarbij spreek ik de hoop en de wens uit dat een ieder deze crisis in goede gezondheid doorstaat. Die wens geldt speciaal voor alle medewerkers en alle anderen die direct bij Omroep West betrokken zijn.
Gerard Milo
Algemeen directeur