Radio West

Radio West op werkdagen


Op 89.3 Radio West zijn in 2017 twee momenten geweest waarop de programmering is aangepast.
Per 3 april stopten de programma’s Debby en haar Mannen en Patrick in de Middag. Hiervoor in de plaats kwam in de ochtenduren het programma Aan de Bak en kwamen in de middag de programma’s SuperDebby en Jouw Middagshow.
Per 3 november ging de vroege ochtend er anders uitzien. Mogge Michiel kwam te vervallen en daarvoor in de plaats kwamen De Westwekker en Muijs in de Morgen met Bas Muijs.
06.00 – 07.00 uur
De Westwekker (vanaf 3 november 2018)
Arthur Boddéus of Ivar Lingen lieten horen wat je had gemist toen je sliep. Een programma met veel muziek, afgewisseld met hoofdpunten van het nieuws.

06.30 – 10.00 uur
Mogge Michiel
(tot en met oktober 2017)
Michiel Steenwinkel bracht elke morgen het nieuws, door middel van verslaggevers, bespreking van de kranten en andere media, het weer met Huub Mizee en verkeersinformatie.

07.00 – 09.00 uur
Muijs in de Morgen (vanaf 3 november 2017)
Bas Muijs startte in november met Muijs in de Morgen, met daarin nieuws, sport, weer, verkeer en muziek. Ook volgt Bas iedere week een bijzondere gast uit de regio en praten luisteraars mee over de stelling van de dag.

UITGELICHT
Studio Haagsche Bluf uit de tram de ontdekking van Bas Muijs
Ik krijg nog wel eens de vraag hoe ik er op ben gekomen om Bas Muijs te vragen voor de presentatie van de ochtendshow op Radio West. Vooral omdat Bas eigenlijk helemaal geen ervaring had met radio maken.
Lees dit verslag van Tjeerd Spoor

09.00 - 12.00 uur
Aan de Bak! (vanaf 3 april 2017)
Of je nu op je werk ‘aan de bak’ ging of thuis achter een bak koffie zat: Patrick van Houten zorgde voor een gezellige en vrolijke ochtend.

10.00 – 13.00 uur
Debby en haar Mannen (tot en met maart 2017)
Tot eind maart presenteerde Debby Roukens dit gezellige kijkradioprogramma elke dag met een andere man aan haar zijde: René van Kooten, Pierre Wind, Fred Zuiderwijk, Curt Fortin, Manuel Venderbos, Ed Struijlaart of Gregor Bak.

12.00 – 14.00 uur
SuperDebby (vanaf 3 april 2017)
Debby Roukens had als SuperDebby maar één missie: mensen helpen! Niet alleen voor het insturen van verzoeken, maar juist ook voor de oplossing werden alle luisteraars opgeroepen mee te helpen.

13.00 – 16.00 uur
Patrick in de Middag (tot en met maart 2017)
Een vrolijk programma met de nadruk op licht amusement, kunst en cultuur: dat presenteerde Patrick van Houten tot eind maart.

14.00 – 16.00 uur
Jouw Middagshow (vanaf 1 april 2017)
Rudo Slappendel maakte een programma dat volledig in het teken stond van de luisteraar. Zij konden niet alleen verzoekplaten aanvragen, maar ook verschillende dingen aankondigen, iemand feliciteren of bedanken, niks was te gek.

16.00 – 19.00 uur
Studio Haagsche Bluf
Tjeerd Spoor presenteerde iedere werkdag een mix van het nieuws op het gebied van cultuur, politiek en sport. En ontving iedere uitzending een gast in het laatste uur.

19.00 – 20.00 uur
Rudo
Rudo Slappendel bracht iedere werkdag een uurtje heerlijke muziek, afgewisseld met informatie.

Avondprogramma’s op Radio West


Maandag 20.00-22.00 uur
WestBusiness Radio
Presentator Rudo Slappendel ontving op maandagavond regionale ondernemers in de studio. Hij sprak met hen over hun bedrijf en hun drijfveren.

Vrijdag 20.00-23.00 uur
Parkroad Café
In dit muziekprogramma, gemaakt door Erik Kuijlaars en Fred Zuiderwijk, was iedere week heel veel (live) muziek te horen, alsmede interviews met de bands.

Radio West in het weekend


Zaterdag 9.00-12.00 uur en zondag 10.00 - 12.00 uur
UIT!
Elke zaterdag gaf Rogier van der Zanden tips voor een geslaagd weekend. UIT! is een programma over theater, film, wandelingen en evenementen in de regio.

Zaterdag 12.00-14.00 uur
Non-stop de beste muziek

Zaterdag 14.00-18.00 uur
Radio West Sport
In Radio West Sport stond het voetbal uit de Tweede en Derde Divisie centraal. Presentatoren Michel la Faille en Bart Nolles hielden via de verslaggevers langs de lijnen de luisteraar op de hoogte van de wedstrijdstand. Daarnaast verzorgde Radio West Sport altijd een uitgebreid live-verslag van de wedstrijden van ADO Den Haag. Reguliere uitzendingen moesten plaatsmaken wanneer ADO Den Haag een wedstrijd speelde. Presentatie: Jim van der Deijl en Bart Nolles.

UITGELICHT
Muijs in de Morgen
In de nazomer van 2017 zat ik op een doordeweekse dag met mijn gezin op het strand. Mijn telefoon ging en hoewel ik eigenlijk geen zin had om op te nemen, deed ik dat toch; ik zag de naam van Tjeerd Spoor in mijn scherm.
Lees dit verslag van Bas Muijs

Zondag 7.00-9.00 uur
Klassiek op West
Elke zondag maakte Aad de Been een opgewekt programma met klassieke muziek en wereldmuziek. Een keer per maand was live het Radio West Concert te horen van studenten van het Koninklijk Conservatorium vanuit de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Zondag 9.00-10.00 uur
Ouwe Joekel
In het programma Ouwe Joekel draaide de oudste presentator van Radio West, Leen Huisman (85 jaar), de 78-toerenplaten uit zijn archief, ook op verzoek.

Zondag 12.00-14.00 uur
Adres Onbekend
Door een samenwerking tussen de KRO en regionale omroepen was het bekende programma Adres Onbekend met presentator Ron Kas ook op Radio West te horen, met mooie verhalen en zoektochten naar oude bekenden.