Radio West

Programmering

2021 was het eerste volledige jaar dat Radio West de vernieuwde programmering en het aangepaste muziekformat ten gehore bracht aan de inwoners in ons uitzendgebied. Helaas moesten we wel afscheid nemen van twee presentatoren: Bas Muijs en Justin Verkijk. Desalniettemin bereikte Radio West 20% meer luisteraars dan in 2020.
Programmering op werkdagen in 2021
06.00 – 10.00 uur
West wordt Wakker
Informatieve nieuwsshow met vooruitblik op die dag. Luisteraars werden vrolijk op weg geholpen door Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen.

10.00 – 12.00 uur
Aan de Bak!
Semi non stop programma met muziek en ontspanning, hier een daar wat lichte informatie, interactie met luisteraars en een spelletje. Patrick van Houten zorgde voor een gezellige en vrolijke ochtend met veel spelletjes en fijne muziek.

12.00-14.00 uur
Muijs in de Middag
Bas Muijs presenteerde het lunchprogramma en hield je op de hoogte van het nieuws, sport, lifestyle en entertainment, zowel uit de regio als van daarbuiten. Bas Muijs heeft ons medio november verlaten om terug te keren naar zijn grote liefde; het acteren. De rest van 2021 heeft Paul van der Lugt dit tijdvak ingevuld met de Lunchshow.

14.00 – 16.00 uur
Muziek aan Zee
Marjolein Visser liet de luisteraar iedere middag de lekkerste muziek horen.

16.00 – 19.00 uur
West komt Thuis
Justin Verkijk praatte je bij over al het nieuws van die dag. Helaas heeft Justin Radio West eind augustus 2021 verlaten om podcasts te gaan produceren. Hij werd in oktober opgevolgd door Melle Tuik, een ervaren radio-dj en presentator. Melle Tuik (foto) nam iedere werkdag de (nieuws)dag met de luisteraar door in West komt Thuis. Natuurlijk afgewisseld met heerlijke muziek.

Radio West in het weekend
Zaterdag 9.00-12.00 uur en zondag 10.00 - 12.00 uur
UIT!
Elke zaterdag- en zondagmorgen gaf Rogier van der Zanden tips voor een geslaagd weekend. UIT! is een programma over uitgaan in de regio vol informatie over theatervoorstellingen, films, wandelingen en evenementen.

12.00 – 14.00 uur
Broodje Bral
Sjaak Bral bezorgde de luisteraars tussen 12.00 en 14.00 uur zijn eigen broodje, belegd met knisperend nieuws, frisse muziek, verse vrolijkheid en uiteraard overgoten met een sausje van Haagse humor.

Zaterdag 14.00 - 18.00 uur
Zuid-Holland Sport
Het LIVE programma ‘Zuid-Holland Sport’ was iedere zaterdag te horen met verslag van het amateurvoetbal in de Tweede en Derde Divisie van de hele provincie Zuid-Holland. Dit programma is een samenwerking tussen Radio Rijnmond en Radio West. De presentatie was in handen van Menno Tamming en Herman Nanninga. Door de komst van corona en de daarop volgende maatregelen werden veel voetbalwedstrijden afgelast. Daardoor zijn er maar een beperkt aantal uitzendingen geweest. Het tijdvak is opgevuld met een alternatief programma waaronder de muziekshow Willem op Zaterdag met Willem van Zuilen.

07.00 - 9.00 uur
Klassiek op West
Elke zondag maakte Aad de Been een opgewekt programma met klassieke muziek en wereldmuziek. Een keer per maand was live het Radio West Concert te horen van studenten van het Koninklijk Conservatorium vanuit de Nieuwe Kerk in Den Haag. De uitzending werd tussen 19.00 - 21.00 herhaald.

Zondag 10.00 -12.00 uur (vanaf september, daarvoor een uur korter)
Muziek van alle Tijden
Het succes van het muziekprogramma Muziek van alle Tijden waarin Pieter Kuipers verzoekplaten draait heeft ertoe geleid dat per 5 september de show met een heel uur is verlengd. De uitzending werd tussen 17.00 – 19.00 uur herhaald

Zondag 12.00 - 14.00 uur
Adres Onbekend
Door een samenwerking tussen de KRO en regionale omroepen was het bekende programma Adres Onbekend met presentator Ron Kas ook op Radio West te horen, met mooie verhalen en zoektochten naar oude bekenden.

Zondag 14.00 – 17.00 uur
Vroeger werd Later
Een nieuw programma werd gestart in augustus met een oude bekende presentator van Radio West; Ron Davids. Hij haalde herinneringen op met luisteraars. Dat kon van alles zijn: een eerste liefde, of een eerste plaat. En natuurlijk draaide hij muziek die al dat soort oude tijden doet herleven.

Non-stop muziek
De overige uren op Radio West op werkdagen en in het weekend werden ingevuld met fijne, eigentijdse non-stop muziek.