Voorwoord

U staat op het punt om het publieksverslag van Omroep West te gaan lezen over 2021. En dat was me het jaartje wel. Overbezette intensive care- en verpleegafdelingen, avondklokken, lockdowns, demonstraties en ga zo maar door. Corona heeft het gehele jaar overschaduwd en dat was ingrijpend voor ons allemaal. De samenleving kwam deels tegenover elkaar te staan. Sommigen ontkenden en ontkennen ronduit het bestaan van het virus en weer anderen kwamen hevig met elkaar in aanvaring over nut en noodzaak van het vaccinatiebeleid.

Voor een publieke regionale omroep als Omroep West was het alle hens aan dek. Geen seconde konden we verslappen, daarvoor gebeurde er teveel en waren die gebeurtenissen te intens. Het is met trots dat ik kan constateren dat we onder lastige omstandigheden ons werk naar behoren hebben gedaan en dat het publiek dat ook heeft gewaardeerd. Onze journalisten hebben met een niet-aflatende inzet verslag gedaan van alle relevante ontwikkelingen. Daarbij werden zij ondersteund door de collega’s van de andere afdelingen. Het was, ondanks dat er grotendeels vanuit huis werd gewerkt, een geoliede machine.
Intern is voortvarend doorgewerkt aan de implementatie van de Strategische Missie en Visie en is uit de keuze verbouwen of verhuizen besloten dat Omroep West aan de Laan van ’s-Gravenmade gehuisvest blijft en in de loop van 2022 het pand gaat verbouwen. Deze verbouwing moet bijdragen aan het versterken van een nieuwe manier van werken waarbij schotten tussen afdelingen grotendeels verdwijnen.
Het publieksverslag van Omroep West over 2021 is mijn eerste voor dit mooie bedrijf. Halverwege het jaar ben ik aangetreden als opvolger van Gerard Milo die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Omroep West is het bedrijf waar ik ooit mijn journalistieke loopbaan mocht beginnen en dat ik altijd ben blijven volgen. Dat ik nu terug mag keren als directeur van deze organisatie is met recht een cadeau. Samen met het management en de medewerkers zijn we hard op weg om deze publieke regionale omroep nog succesvoller te maken. Ik kijk er naar uit om hieraan mijn bijdrage te kunnen leveren.
Veel leesplezier,
Henk Lemckert
Directeur/Bestuurder Omroep West