Uitgelicht

Herdenkingsdienst Chuck Deely


Chuck. Onze Chuck. De man waarvan niemand had gedacht dat hij er ooit niet zou zijn - om de simpele reden dat hij er altijd was. Op die hoek in de Grote Markstraat. Weggestopt in zijn parka. Handschoenen met afgeknipte vingertoppen als het koud was – en dit is Nederland, dus Chuck had het vaak koud.
Zijn gitaar in een innige omhelzing. Spelen maar. Drie akkoorden. Een stem die niet onderdeed voor de groten der Aarde. Onvermoeibaar. Onverslijtbaar. ‘Keep on rockin’ in the free world.’
Toen het overlijden van Chuck bekend werd en op dat moment geen familie in zicht was, kwam een ‘eenzame uitvaart’ als mogelijkheid naar voren. Een aantal mensen vond dit vooruitzicht onverteerbaar en besloot om een herdenkingsbijeenkomst te organiseren.
Het is in onze stad niet altijd eenvoudig om te zien waar we vandaan komen en het is al helemaal niet eenvoudig om te zeggen waar we naartoe gaan. Maar we weten wel waar we nu zijn, en wíe we zijn: Hagenaars en Hagenezen. Een gemeenschap van mensen die in een grote kring om Chuck Deely heen ging staan. Om afscheid van hem te nemen. Om Chuck te bedanken. De live-uitzending door TV West was een geschenk: zoveel meer mensen hebben afscheid kunnen nemen van deze bijzondere stadsgenoot.
Opdat wij hem nooit vergeten.
Sjaak Bral