Sociaal Jaarverslag

Omroep West in cijfers


Formatie
Het formatieplan van Omroep West is vastgesteld op 91 FTE, per de peildatum 31 december 2022 had de omroep 86,85 FTE in dienst.
Personeelsbestand
Conform de cao voor het omroeppersoneel wordt er in het sociaal jaarverslag melding gemaakt van de verhouding proces- en project functies per cluster. In 2022 is er één projectfunctie vervuld.
Instroom
Zeven medewerkers zijn bij de omroep in dienst getreden het afgelopen jaar. Deze zeven medewerkers zijn in dienst getreden op een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd in een procesfunctie behorende tot de kern.
Uitstroom
Vijf medewerkers hebben de omroep verlaten vanwege onder andere de volgende redenen: pensionering (1), een andere baan en/of studie (positieverbetering), verzelfstandiging of andere redenen.
Freelancers
Ook in 2022 is er gewerkt met freelancers. Een aantal van deze freelancers werken via een opdrachtovereenkomst en zij factureren rechtstreeks aan omroep West. In het kader van de veranderende wet- en regelgeving rondom de inzet van freelancers, is de opdrachtovereenkomst aangepast en de inzet (frequentie) van freelancers nauwgezet gemonitord.
Verhouding man/vrouw
De verdeling van mannen en vrouwen die per 31 december 2022 werkzaam zijn bij Omroep West bedraagt 41 vrouwen en 60 mannen.
Leeftijden
De gemiddelde leeftijd is – ten opzichte van 2021 – gestegen. De gemiddelde leeftijd per 31 december 2022 is 48,04 (2021: 47,52 jaar).
Opleidingen
Het opleidingsbudget van € 90.000 is in 2022 nagenoeg volledig benut.
Beoordelings- en functioneringsgesprekken
In 2022 hebben er in lijn met de geïmplementeerde HR-cyclus geen beoordelingsgesprekken plaatsgevonden. Er is nu een cyclus van ontwikkel- en reflectiegesprekken. In deze cyclus is er ruimte om conform cao onder of boven norm te functioneren:
0 medewerkers ver boven de norm
3 medewerkers boven de norm
80 medewerkers conform de norm
1 medewerker te ontwikkelen
0 medewerkers onder de norm