Achter de schermen

Margriet


Ik heb de sprong gewaagd
Een grote kans én uitdaging - dat is voor mij een goede samenvatting van het afgelopen jaar. Omroep West vroeg me in de zomer of ik na jaren als freelance nieuwslezer nu radiopresentator wilde worden. Omdat Tjeerd Spoor in mij geloofde en zei dat hij wist dat ik het kon. Een enorm compliment natuurlijk! En ook spannend. Want presenteren ís nogal wat anders als je gewend bent aan ‘veilig’ nieuwslezen, met tekst waar je altijd op terug kan vallen. Ik heb de sprong gewaagd.
In oktober gingen we live. Met het programma Margriet tussen 14.00 en 16.00 uur, met veel muziek en gezelligheid. Wat een kick! En als luisteraars dan ook nog eens gehoor geven aan je oproep om hun lievelingsmuziek door te geven, krijg je vleugels.
Wat ik zo mooi vind aan Omroep West, is het vertrouwen en de ruimte die ik krijg om me te ontwikkelen. Als radiomaker leer ik elke dag. Wat werkt in een gesprek, wat niet werkt. Maar ook wat betreft technische zaken. Zo heb ik leren ‘schuiven’; de knoppen in de studio leren bedienen. Als je me dat een half jaar geleden had voorspeld, had ik je voor gek verklaard, want dat leek me erg ingewikkeld. Wat bleek? Dat valt wel mee! Dat ik het nu zelf kan maakt me trots. En het komt de show alleen maar ten goede! Dat luisteraars me regelmatig vertellen dat ze me graag “op hebben staan”, maakt me blij. Want daar doe je het allemaal voor!
Margriet van der Eijk