Verslag van de Directie

Werkwijze


De belangrijkste verandering ten opzichte van voorgaande jaren in de werkwijze van Omroep West die voortvloeit uit de vernieuwde strategie, is de primaire gerichtheid op het produceren voor online, daarbij radio en televisie in hun kracht (blijven) benutten.
Daaraan gekoppeld is een redactionele benadering van het uitzendgebied op basis van thema’s die representatief zijn voor de uitzendregio. Dit laatste vanuit het besef dat (het noordelijk deel van) de provincie Zuid-Holland geen eigen specifieke identiteit of culturele kenmerken heeft, zoals andere provincies als Friesland of Limburg wel hebben.
De thema’s waarlangs de redactie georganiseerd wordt komen voort uit een studie die de Vrije Universiteit Amsterdam in 2014 in opdracht van Omroep West en RTV Rijnmond heeft uitgevoerd en daarin als representatief voor de provincie werden benoemd.
Journalistiek wordt er gewerkt op basis van de principes van ‘constructieve journalistiek’ en ‘vraaggestuurde’ journalistiek. Daarmee wordt aangesloten op de omgevings- en belevingswereld van de inwoner van onze regio en wordt in de berichtgeving de betekenis van gebeurtenissen zoveel mogelijk ook in een zinvolle context geplaatst.