Verslag van de Directie

Bedrijfsvoering


In 2018 zijn er gemiddeld 90 medewerkers (75 FTE) in dienst geweest (2017: 77FTE). Het ziekteverzuim over 2018 bedroeg gemiddeld 6%, in 2017 was deze 3%. De omroep valt met haar medewerkers onder de CAO voor het Omroeppersoneel.
Omroep West kent meerdere regelingen inzake ethisch handelen. Zo is er een klokkenluidersregeling welke op het intranet is gepubliceerd en is er een interne- en externe vertrouwenspersoon, waar medewerkers met hun melding terecht kunnen. De vertrouwenspersoon brengt jaarlijks verslag uit over het voorgaande jaar aan de bestuurder.
Omroep West hanteert geen formele code ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Desondanks bestaan er bij Omroep West diverse initiatieven op dit vlak. Zo biedt Omroep West jaarlijks reguliere stageplaatsen en meerdere leerwerkplekken voor personen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast kent Omroep West ook een tweetal ervaringsplaatsen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Een ander initiatief betreft het ‘vergroen en’ van het pand en wagenpark. Zo is 80% van het algemeen inzetbare wagenpark ‘groen’. Daarnaast heeft Omroep West het afgelopen jaar diverse maatregelen genomen om het pand verder te vergroenen. Voorbeelden zijn het aanbrengen van lichtsensoren en ledverlichting.
Omroep West heeft per 1 januari 2018 de Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) status verkregen.