Radio West

Radio West

Radio West behaalde een gemiddeld dagbereik in de regio van 146.100 unieke kijkers (Motivaction: gem. 2023 in de uitzendregio van Omroep West). In 2023 is een aantal wisselingen geweest in de programmering en vaste presentatoren. In april is Bas Martinius gestart als presentator van West komt Thuis, zijn we gestart met romantische muziek in de avond met Romantiek op West en is het programma Vroeger werd Later vervangen door Als de dag van Toen met presentator Jeroen Latijnhouwers. In september is het programma Mogguh Weekend! overgenomen door presentator Mirjam Wolfsbergen onder de naam Mir.
Programma’s op werkdagen in 2023
06.00 – 10.00 uur
West wordt Wakker
Tjeerd Spoor en Jorinda Spoor presenteerden elke werkdag in de ochtend een informatieve nieuwsshow met een vooruitblik op die dag. De luisteraars werden vrolijk op weg geholpen met muziek, spelletjes en gasten uit binnen- en buitenland.

10.00 – 12.00 uur
Aan de Bak!
Patrick van Houten presenteerde dit semi non-stop programma met muziek en ontspanning en hier en daar lichte informatie, interactie met luisteraars en een spelletje.

12.00-14.00 uur
Menno in de Middag
Menno Tamming presenteerde een lunchprogramma met ruimte voor lifestyle, uitgaan, kunst, cultuur, en consumenteninformatie met gasten. Hard nieuws werd gemeld wanneer dat zich voordeed en altijd met een live-verslaggever op locatie, die volgde wat in de regio gebeurde.

14.00 – 16.00 uur
Muziek aan Zee
Marjolein Visser presenteerde dit semi non-stop programma vol muziek en ontspanning en hier een daar wat lichte informatie en interactie met luisteraars.

16.00 – 19.00 uur
West komt Thuis
Bas Martinius presenteerde dit programma vanaf april 2023 en nam iedere werkdag de (nieuws)dag met de luisteraars door in West komt Thuis. Een samenvatting van de dag, serviceberichten en gesprekken werden afgewisseld met heerlijke muziek.

Programmering in het weekend in 2023
Zaterdag 07.00-09.00 uur
Mogguh Weekend!
In april nam Mirjam Wolfsbergen, onder de naam Mir, de presentatie op zich van Mogguh Weekend! Een programma met muziek, spel en interactie met de luisteraar.

Zaterdag 9.00-12.00 uur en zondag 10.00 - 12.00 uur
UIT!
Elke zaterdag- en zondagmorgen gaf Rogier van der Zanden tips voor een geslaagd weekend. UIT! is een programma over uitgaan in de regio vol informatie over theatervoorstellingen, films, wandelingen en evenementen.

12.00 – 14.00 uur
Broodje Bral
Sjaak Bral bezorgt de luisteraars tussen 12.00 en 14.00 uur zijn eigen broodje, belegd met knisperend nieuws, frisse muziek, verse vrolijkheid en uiteraard overgoten met een sausje van Haagse humor.

14.00-18.00 uur
Radio West Sport
In Radio West Sport werd elke zaterdagmiddag het laatste sportnieuws op een rijtje gezet en live verslag gedaan van voetbalwedstrijden uit de tweede divisie en derde divisie. Presentatie is in handen van Pieter Tammens.

Zondag 07.00 - 9.00 uur
Klassiek op West
Elke zondag presenteerde Aad de Been een opgewekt programma met klassieke muziek en wereldmuziek. Een keer per maand was live het Radio West Concert te horen van studenten van het Koninklijk Conservatorium vanuit Amare in Den Haag. De uitzending werd tussen 19.00 - 21.00 herhaald.

Zondag 10.00 -12.00 uur vanaf september
Muziek van alle Tijden
Programma waarin verzoekplaten van luisteraars uit het tijdperk 1920-2023 werden gedraaid. Het programma werd afwisselend twee maanden gepresenteerd door André Koolen en daarna weer twee maanden door Pieter Kuipers. De uitzending werd tussen 17.00 – 19.00 uur herhaald.

Zondag 12.00 - 14.00 uur
Adres Onbekend
Door een samenwerking tussen KRO/NCRV en regionale omroepen is elke zondag het bekende programma Adres Onbekend met presentator Ron Kas ook op Radio West te horen, met mooie verhalen en zoektochten naar oude bekenden in de regio.

Zondag 14.00 – 17.00 uur
Vroeger werd Later werd Als de dag van Toen
Tot april haalde Ron Davids herinneringen op met luisteraars in het programma Vroeger werd Later. Vanaf april nam Jeroen Latijnhouwers het tijdvak over met een nieuw programma Als de dag van Toen, een luchtig muziekprogramma vol nostalgie en herinneringen en muziek uit de 60’s, 70’s en 80’s.

Alle dagen 21.00-23.00 uur
Romantiek op West
Iedere avond kon de luisteraar gedurende twee uur weg zwijmelen bij ballads en liefdesliedjes.

Non-stop muziek
De overige uren op Radio West op werkdagen en in het weekend werden ingevuld met fijne, eigentijdse non-stop muziek.
Incidentele programma’s op Radio West
Zondag 12.00-14.00 uur (tijdens zomerstop Adres Onbekend)
Enchanté
In juli en augustus was op zondag Enchanté met Tess Merlot te beluisteren tijdens de vakantie van Adres Onbekend. Gekoppeld aan dit programma werden opnieuw podcasts gemaakt. De Haagse zangeres Tess Merlot, is verknocht aan Franse muziek en weet alles te vertellen over de achtergronden van alle mooie chansons en de vertolkers daarvan.

De podcasts van Enchanté zijn hier te beluisteren.

ADO Live
Rechtstreeks verslag van de wedstrijden van ADO Den Haag met Pim Markering (links op de foto) en Jim van der Deijl.

Zaterdag 14.00-17.00 uur (tijdens zomerstop Radio West Sport)
Willem op Zaterdag
Tijdens de zomerstop van Radio West Sport presenteerde Willem van Zuilen op zaterdagmiddag een gezellige show met veel muziek.

Zaterdag 14.00-17.00 uur (indien geen uitzendingen Radio West Sport)
Vroeger werd Later
Wanneer er geen voetbalwedstrijden waren, presenteerde Jorinda Teeuwen op zaterdagmiddag een afwisselend programma, met een vrolijke weekendstemming.