Voorwoord

Leuk dat je op het punt staat om het publieksverslag 2023 van Omroep West te gaan lezen. We kijken terug op een intensief jaar dat gedomineerd werd door oorlogen, politieke onrust en stijgende prijzen. In zulke tijden is het van groot belang dat iedereen kan beschikken over informatie die volledig gebaseerd is op feiten. Welkom dus bij Omroep West, de publieke regionale omroep voor het noorden van de provincie Zuid-Holland.

Omroep West wil deel uitmaken van de samenleving in al haar facetten. De omroep bericht op dagelijkse basis over de gebeurtenissen in het verzorgingsgebied en probeert daarnaast mensen met elkaar te verbinden. Dat gebeurt online waar dit jaar alle bezoekrecords werden verbroken. Maar ook de traditionele media radio en televisie zijn en blijven van groot belang en zorgen nog altijd voor veel bereik en impact.
Dit Publieksverslag van Omroep West geeft een beeld van het reilen en zeilen van de regionale omroep voor Zuid-Holland-noord. Een omroep die in 2023 haar deuren naar de samenleving nog verder heeft geopend en op die manier onmisbaar wil zijn en blijven. Sinds vorig jaar is de berichtgeving online ook in andere talen te lezen zodat niemand wordt uitgesloten en iedereen kan beschikken over vrij toegankelijke informatie.
Veel leesplezier,
Henk Lemckert
Directeur/Bestuurder Omroep West