TV West

Uitgelicht
Provinciale Staten – en Waterschap Verkiezingen

Omroep West besteedde veel aandacht aan de Provinciale Staten Verkiezingen en de Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023. Met debatten, achtergronden en uitslagen was alles te volgen via de onlinekanalen, TV West en Radio West.
Op TV West werd op 11 maart het Waterschap verkiezingsdebat uitgezonden. In het kader van de Waterschapsverkiezingen debatteerden alle lijsttrekkers van het Hoogheemraadschap van Delfland aan de hand van stellingen over verschillende thema's onder leiding van presentator Johan Overdevest. Voor het verkiezingsdebat werd een korte serie Straatvragen uitgezonden, waarbij Johan Overdevest de mensen op straat vroeg of ze wel wisten waarvoor ze kunnen stemmen.
Omdat de uitslagen van de verkiezingen pas diep in de nacht verwacht werden, stond op Radio West het programma ‘West wordt Wakker’ (6.00-10.00 uur) van donderdag 16 maart helemaal in het teken van die uitslagen én was dit radioprogramma eenmalig ook via TV West te bekijken. Presentatoren Tjeerd Spoor en Lot van Bree spraken met winnaars en verliezers.
Vanuit het Provinciehuis maakte Omroep West op 16 maart in samenwerking met RTV Rijnmond de talkshow Zuid-Holland heeft gekozen over de uitslagen van de Provinciale Staten Verkiezingen. Onder leiding van Martine Boerkamp (Omroep West) en Ruud de Boer (RTV Rijnmond) stonden de winnaars en de verliezers van de Provinciale Staten Verkiezingen centraal. Ron Fresen schoof aan om dieper in te gaan op de verkiezingsuitslag.