Verslag van de directie

Toekomst


Het komend jaar zal de redactie zich zoals altijd volledig concentreren op de (journalistieke) output. Daarnaast wordt gekeken hoe nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld Artificial Intelligence (AI) kunnen bijdragen aan het journalistieke proces. Omroep West zal het journalistieke werk overigens nooit uitbesteden aan alleen een computer. De kritische blik en de expertise van de journalisten blijven van het grootste belang. Samen met de andere regionale omroepen wordt hard gewerkt aan het ontsluiten van nog meer data om ons publiek nog beter te bedienen. In alles wat de omroep doet staat de journalistieke dienstverlening aan de inwoners van Zuid-Holland-noord voorop.
Samen met de lokale omroepen wordt verder gewerkt aan het realiseren van een fijnmazig netwerk van journalisten die doen wat publieke journalistiek vereist: het controleren van de macht en de zo belangrijke functie als waakhond van de democratie. Die functie is en blijft van groot belang. Daarnaast zal Omroep West blijven zorgen dat alle journalistieke content voor iedereen die dat wil overal en altijd vrij toegankelijk is.
Met de overige regionale omroepen wordt momenteel hard gewerkt aan de contouren van het nieuwe ConcessieBeleidsPlan (CBP) dat vanaf 1 januari 2026 van kracht moet worden.
Intern staat de verbouwing van het pand op het punt van beginnen. Deze verbouwing moet bijdragen aan een cultuurverandering waarbij collega’s van alle afdelingen elkaar op een meer natuurlijke wijze kunnen ontmoeten. Uit de resultaten van een periodiek kernwaardenonderzoek onder alle medewerkers van Omroep West is naar voren gekomen dat meer overleg en begrip voor elkaar zeer welkom is. De verbouwing moet daaraan bedragen, naast natuurlijk de andere maatregelen die zijn genomen ter bevordering van de onderlinge samenwerking en cohesie.
Ook voor 2024 is het allerbelangrijkste dat Omroep West op alle kanalen op dagelijkse basis bericht over de ontwikkelingen in het noorden van Zuid-Holland en daarnaast een verbindende rol speelt in de samenleving. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dat bij Omroep West met elkaar weer voor elkaar gaan krijgen.
Henk Lemckert
Directeur/Bestuurder Omroep West