Sociaal Jaarverslag

Organisatie


Stage- en werkervaringsplaatsen
Ieder jaar hebben wij ruimte voor een aantal stagiaires op de redactie en de afdeling MarCom. Dit jaar hebben wij 10 stageplaatsen kunnen aanbieden en 1 traineeship. Het is helaas niet gelukt om de vacante beschutte arbeidsplaatsen te vervullen.
Arbo
Er is een stijging van 0,4% te zien in het ziekteverzuimcijfer, van 3,66% in 2022 naar 4,06% in 2023. Redenen hiervoor zijn corona en een aantal langdurig zieken 2023. De meldingsfrequentie is wel gedaald van 1,17% naar 0,98%. Het doel voor 2023 was minder dan 1%. Het is fijn dat de meldingsfrequentie is gedaald. Iets wat wij in 2024 graag zo blijven zien.
De Arbocommissie is in 2023 drie keer bijeengekomen.
Alle collega’s die partieel thuiswerken hebben allerhande hulpmiddelen ontvangen om ook thuis Arbo technisch verantwoord en optimaal te kunnen werken.
Vertrouwenspersoon
Er is een interne- en externe vertrouwenspersoon (functionaris van de Arbodienst) aangesteld waar medewerkers en freelancers met vraagstukken zoals beschreven in het protocol ongewenste omgangsvormen en de klokkenluidersregeling terecht kunnen. De vertrouwensperso(o)n(en) breng(en)t jaarlijks verslag uit over het voorgaande jaar aan de bestuurder. Dit verslag wordt tevens besproken met de ondernemingsraad.
BHV
In 2023 zijn alle BHV-ers op herhalingscursus geweest. In 2023 hebben er geen incidenten plaatsgevonden waarbij de inzet van BHV-ers noodzakelijk was.