TV West

Programma’s op TV West in 2023

In 2023 was er beperkte eigen programmering op TV West, met West Vandaag, het Weekoverzicht en TV West Sport. Daarnaast zijn er mooie producties gemaakt in samenwerking met externe regionale partners zoals provincie en gemeenten en zijn er tal van tape-on-desk producties ingekocht met beroerende regionale verhalen. Ook zijn er succesvolle tv-series uit 2022 herhaald. In juni is de complete zendervormgeving opgefrist en aangepast.
Vaste programmering
TV West Nieuws werd West Vandaag
Begin juni is de naam, het format en de vormgeving van TV West volledig vernieuwd en daarmee werd TV West Nieuws West Vandaag. Een eigentijdse nieuwsuitzending met nieuws en mooie verhalen uit de regio. Elke werkdag vanaf 17.30 uur, afwisselend gepresenteerd door (van links naar rechts op de foto) Martine Boerkamp, Menno Tamming en Sharma Soerjoesing.

Het weer
Het actuele weerbericht van de regio Zuid-Holland (Noord) werd elke werkdag besproken door weerman Huub Mizee. Met de start van West Vandaag is het weerbericht niet meer een apart programma, maar geïntegreerd in de nieuwsshow. Bij afwezigheid van Huub, werd hij vervangen door Jordi Bloem en Margot Ribberink van de Weerexperts.

TV West Weekoverzicht
Elke zaterdag werd in het TV West Weekoverzicht teruggeblikt op de belangrijkste, mooiste en meest bijzondere reportages uit de uitzendingen van TV West van die week.

TV West Sport
Elke zondag stond de uitzending van TV West Sport in het teken van het regionale topamateurvoetbal in de Tweede en Derde Divisie, gepresenteerd door Herman Nanninga.

Team West
Team West is het opsporingsprogramma waarbij de politie hulp vroeg aan de kijkers bij het oplossen van misdrijven. Dankzij tips van de kijkers is 42% van de zaken in 2023 opgelost. De presentatie was in handen van Kirsten van Dissel.

RegioNED
In RegioNED werden de meest opmerkelijke verhalen uit de twaalf provinciën vertoond. Verhalen over klein, menselijk nieuws. Nieuws dat vaak te klein is voor welk ander programma dan ook, maar ook bijzondere beeld opleverde.
Gevarieerde programmering
Hoe gaat ‘t?
In deze serie sprak presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in en rond het ziekenhuis en vraagt: Hoe gaat het? Dit levert mooie en beroerende gesprekken op met de bezoekers.

RijnlandRoute
De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. Elk kwartaal bracht Omroep West in beeld wat er bij de aanleg van zo'n groot project komt kijken.

Bij ons in…
Ook in 2023 bezocht presentator Fred Zuiderwijk verschillende stadsdelen van Den Haag, waaronder Loosduinen, Scheveningen, Haagse Hout, Laak, Segbroek en Escamp en het Centrum. In al deze wijken ontmoette hij betrokken inwoners en mooie initiatieven.

Westlanders
In de serie Westlanders ging interviewer Frénk van der Linden op zoek naar de ziel van de Westlander. Om dat zo onbevangen en open mogelijk te doen weet Frénk van tevoren niet wie hij gaat ontmoeten. Dit leverde een prachtig beeld op van de diverse inwoners van het Westland.

De Troubadours
In De Troubadours trok presentator en muzikant Christon Kloosterboer door het noordelijk deel van Zuid-Holland en maakt kennis met artiesten die uit deze regio komen, terwijl zij hem rondleiden door hun eigen streek of stad. Zij vertellen waarom juist die plek hen inspireert. Ter plekke wordt een nieuw nummer bedacht, gecomponeerd en uitgevoerd. De vijf artiesten die centraal stonden waren: Roel van Velzen (Delft), Tim, Akkerman (Den Haag), Ed Struijlaart Leidschendam), Ricky Koole (zie foto) (Schipluiden) en Gerda Havertong (Den Haag).

Ik denk aan jou
In 'Ik denk aan jou' bezocht Johan Overdevest mensen die zich eenzaam voelen en wel wat extra aandacht verdienen. Johan verrast ze met een kerstboom, kerstpakket of bijzondere kerstboodschap.

Hoop & Leven
Een programma waarin hoop centraal stond. Door middel van waargebeurde levensverhalen van mensen, wordt aangetoond dat er in het leven nog altijd hoop kan bestaan.

Jaaroverzicht
In het TV West Jaaroverzicht blikte presentator Menno Tamming in 3 afleveringen en een samenvatting terug op de grootste, mooiste en grappigste momenten van 2023.

Residentie Orkest concerten
Elke maand werd een prachtig concert van het Residentie Orkest Den Haag uitgezonden op TV West.

Foto: Wouter Vellekoop

Warmte voor Morgen
De transportleiding die restwarmte vanuit de Rotterdamse Haven naar de regio Den Haag en Leiden vervoert om daar huizen mee te verwarmen wordt ondergronds aangelegd. In deze serie wordt de aanleg van dit traject op de voet gevolgd.

Vaarwel 2023
Lachen om elektrische auto's en statiegeldblikjes, politici en klimaatdemonstranten op de hak nemen én het taboe van de overgang doorbreken. Wie cabaretier Sjaak Bral een beetje kent, weet dat het samenvatten van een jaar bij hem in goede handen is. Op 31 december was de oudejaarsconference ‘Vaarwel 2023’ van Sjaak Bral te zien op TV West. Bekijk hier deel 1 en hier deel 2.

Westdoc
In 2023 waren er wekelijks documentaires te zien in het programma Westdoc op zaterdag en ook op zondag bij de zomer- en winterstop van het amateurvoetbal. De onderwerpen van de documentaires zijn zeer gevarieerd en vertellen verhalen over bijzondere inwoners en gebeurtenissen in de regio.