Verslag van de Redactie

Publiek journalistiek huis


We hebben in 2023 stevige stappen kunnen zetten in de vorming van het publiek journalistiek huis. Daarin komen de drie omroeplagen landelijk, regionaal en lokaal samen. Vanuit alle drie de lagen staat er nu een handtekening onder deze manier van met-elkaar-journalistiek bedrijven. Er is nu ook een alliantie tussen regio en NLPO (lokale omroepen) naar voorbeeld van regio en NOS.
Onder meer bij de verkiezingen van Provinciale Staten betaalde zich dit uit, door accurate en samenwerkende verslaggeving, waarin landelijk, regionale en lokale omroepen elkaar aanvulden en versterkten.
Dat we zulke verhalen met elkaar maken vinden we als Omroep West belangrijk. Het voorkomt dubbel werk en heeft in de verspreiding van onze content tot gevolg dat we samen meer impact hebben. Het succes leidt ertoe dat we op de redactievloer van West vanaf februari 2024 Bureau Lokaal hebben gerealiseerd. In deze redactionele bezetting zorgen we voor het signaleren van lokale, regionale en landelijke verhalen die we uitwisselen tussen alle platforms van de betrokken omroepen en zetten we – samen met onder meer de NOS – in op samenwerking aan de voorkant van het journalistieke proces.