TV West

Evenementen

In 2023 deed TV West onder meer verslag van de onderstaande evenementen.
Nieuwjaarsduik
Op 1 januari 2023 was het weer zover, de nieuwjaarsduik op Scheveningen. Natuurlijk was TV West daar live bij.

Nationale Kinderherdenking
De Nationale Kinderherdenking op 4 mei is traditiegetrouw in het familiepark Madurodam in Den Haag. Omroep West zond de plechtigheid rechtstreeks uit. Tijdens de nationale kinderherdenking wordt het herdenken van onder andere 4 mei toegankelijk en begrijpelijk gemaakt voor kinderen.

Bloemencorso Bollenstreek
Zodra de tulpenvelden in bloei staan is het tijd voor hét voorjaarsfeest in Nederland: 'Het Bloemencorso van de Bollenstreek'. Een 42 kilometer lange praalstoet vol bolbloemen trok op 23 april voor een groot gedeelde door de regio. Tientallen versierde wagens reden van Noordwijk, dwars door de Bollenstreek, naar Haarlem. Op TV West was de stoet in onze regio live te zien. Op zondag 24 april werd een samenvatting van het corso uitgezonden.

Foto: Sven van der Vlugt

Carnaval in Boskoop
Live verslag van de carnavalsoptocht in Boskoop, tijdens carnaval omgedoopt tot 'Kwakveen'. Na 2 jaar geen optocht door corona maakt carnavalsvereniging De Krooshappers er weer een groot feest van.

NN CPC Loop Den Haag
Den Haag stond op zondag 12 maart weer in het teken van de NN CPC Loop. Tienduizenden lopers deden mee aan het grootste hardloopevenement van de stad. Naast de halve marathon, waren er ook afstanden van vijf en tien kilometer. Op TV West was een samenvatting van de loop te zien.

Foto: Golazo

Varend Corso
Op 24 juni zond TV West de live registratie uit van het Varend Corso vanuit Naaldwijk. Een bonte stoet van 50 schuiten, versierd met bloemen, planten en groenten trok door het Westland. Op 25 juni werd de samenvatting van dit corso uitgezonden.

Nationale herdenking 15 augustus 1945
Op 15 augustus werd stilgestaan bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog en werden álle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië herdacht. De herdenking werd live doorgezet op TV West.

The Ocean Race 2023 Journaal
De Ocean Race bestond in 2023 uit twee verschillende klassen. Je hebt de volwaardige race waar men met een bemanning van vijf in zeven etappes de wereld rondzeilt en de sprintrace. Deze bestaat uit drie etappes en daaraan doen boten (waaronder JaJo, het Nederlandse team) mee met jongere bemanningsleden. Beide zeilklassen hadden Den Haag als finish van een etappe. Presentator Herman Nanninga bracht in juni een speciaal Ocean Race journaal met het laatste nieuws rondom de Ocean Race.

Gouda bij Kaarslicht
Op 15 december vierde Gouda in 2023 op de Markt de 68e editie van een van de oudste lichtfeesten; Gouda bij Kaarslicht. Op TV West was hiervan een live registratie te zien.

Intocht Sinterklaas
Op zaterdag 18 november zette Sinterklaas weer voet aan Nederlandse wal in de haven van Scheveningen. Via TV West, Radio West en online via app en web was het bezoek van de goedheiligman live te volgen. Nadat de Sint in de haven was ontvangen, werd de gehele rijtoer door de straten van Den Haag ook in beeld gebracht tot het einde van de middag. De hele intocht in de haven én de traditionele rijtoer door Den Haag konden live worden gevolgd op TV West.