Profiel Omroep West

De belangrijkste taak van Omroep West is het actief bijdragen aan een levendige democratie door het bieden van nieuws en achtergrondinformatie over een brede range aan onderwerpen. Gericht op een zo breed mogelijk publiek in ons uitzendgebied.

Op die manier dragen wij rechtstreeks bij aan het functioneren van de provinciale en gemeentelijke democratie. Cruciaal daarvoor is immers dat burgers op grond van pluriforme en onafhankelijke informatie in staat zijn om zich een mening te vormen over een breed scala van actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Daarmee kunnen zij daadwerkelijk en actief participeren in het democratisch proces binnen hun provincie en gemeente.
Missie
Onze verhalen beroeren en geven de hele dag door een gezicht aan de regio.
Visie
Wij zijn een onafhankelijk modern mediabedrijf dat onmisbaar is in de samenleving in Zuid-Holland. Wij luisteren actief naar de vragen van ons publiek, vertellen de verhalen die mensen raken en brengen nieuws waar behoefte aan is.
Kanalen: bereik en waardering
Online
Omroepwest.nl en de app van Omroep West bieden actueel regionaal (sport)nieuws. Alle programma’s van TV West en Radio West zijn hier ook terug te kijken en te beluisteren. Daarnaast is Omroep West met eigen pagina’s te vinden op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.
Radio
Radio West zendt 24 uur per dag uit op de FM etherfrequentie 89.3, op de kabel in de uitzendregio en via internet en DAB+
Televisie
TV West is via de kabel, digitaal via de ether en online te ontvangen en verzorgt een eigen programma van één uur dat gedurende het etmaal in een carrousel wordt herhaald. Online zijn de programma’s zowel integraal te zien, als later terug te kijken. De programma’s bestaan voor tenminste 50% uit informatie, cultuur en educatie