Radio West

Radio West op werkdagen

Radio West heeft in 2020 op werkdagen diverse aanpassingen ondergaan. Zo zijn we de werkdag gestart om 07.00 uur in plaats van 06.00 uur. Daarnaast is de programmering in het tijdvak 12.00 -16.00 uur geregeld aangepast. Op 5 oktober 2020 is de programmering volledig vernieuwd met een nieuw muziekformat en een nieuwe programmering op werkdagen tussen 06.00 en 19.00 uur.
Het muziekformat is gericht op de 55-plusser, waarbij muziek uit de jaren ‘60 en ‘70 de boventoon voert. Daarbij is er ook ruimte voor populaire Nederlandse artiesten, met voorrang voor artiesten uit de regio, vooral het roemruchte muzikale verleden van de regio. De aanpassing van de programmering op werkdagen leidde in het vierde kwartaal al tot een verhoging van het aantal luisteraars met 15%.
Programmering op werkdagen in 2020
07.00 – 09.00 uur
Muijs in de Morgen
Vanaf januari tot en met 2 oktober werd je vrolijk wakker met Bas Muijs met een ochtendprogramma vol nieuws, sport, weer, verkeer en muziek. Vanaf 5 oktober is dit programma gestopt.

06.00 – 10.00 uur
West wordt Wakker
Een nieuw format vanaf 5 oktober; een informatieve nieuwsshow met een vooruitblik op die dag. Luisteraars werden in West wordt Wakker vrolijk op weg geholpen door Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen.

09.00 - 12.00 uur en vanaf 5 oktober tussen 10.00 – 12.00 uur
Aan de Bak!
Met een aangepast format en uitzendtijden vanaf 5 oktober was Aan de Bak! met Patrick van Houten het hele jaar te horen. Patrick zorgde iedere werkdag voor een gezellige en vrolijke ochtend met veel spelletjes en fijne muziek.

12.00 – 15.00 uur en vanaf juli t/m september tussen 12.00 – 14.00 uur
De Lunchshow
Presentator Justin Verkijk omschreef zijn show als volgt: ‘de krokantste show van de regio, met fris nieuws, goede gesprekken, fijne muziek en een hoop lol als beleg.’ Vanaf 5 oktober is dit programma gestopt.

12.00 – 14.00 uur
Muijs in de Middag
Bas Muijs presenteerde het lunchprogramma Muijs in de Middag elke werkdag rond lunchtijd en hield je op de hoogte van het nieuws, sport, lifestyle en entertainment, zowel uit de regio als daar buiten.

15.00 – 16.00 uur
Gebakken Lugt
Paul van der Lugt nam je mee in een dwaze dollemansrit door de beste muziek ooit gemaakt. Vanaf 5 oktober is dit programma gestopt.

14.00 – 16.00 uur
Muziek aan Zee
Marjolein Visser liet je vanaf 5 oktober iedere middag in Muziek aan Zee de lekkerste muziek horen.

16.00 – 19.00 uur
Studio Haagsche Bluf
Tjeerd Spoor zorgde iedere werkdag in Studio Haagsche Bluf voor een mix van het nieuws op het gebied van cultuur, politiek en sport. Vanaf 5 oktober is dit programma gestopt.

16.00 – 19.00 uur
West komt Thuis
Justin Verkijk praatte je in West komt Thuis iedere dag bij over al het nieuws van die dag.

Radio West in het weekend
Zaterdag 9.00-12.00 uur en zondag 10.00 - 12.00 uur
UIT!
Elke zaterdag- en zondagmorgen gaf Rogier van der Zanden tips voor een geslaagd weekend. UIT! is een programma over uitgaan in de regio vol informatie over theatervoorstellingen, films, wandelingen en evenementen.

12.00 – 14.00 uur
Broodje Bral
Sjaak Bral bezorgde de luisteraars tussen 12.00 en 14.00 uur zijn eigen Broodje Bral, belegd met knisperend nieuws, frisse muziek, verse vrolijkheid en uiteraard overgoten met een sausje van Haagse humor.

Zaterdag 14.00 - 18.00 uur
Zuid-Holland Sport
Het LIVE programma Zuid-Holland Sport was iedere zaterdag te horen met verslag van het amateurvoetbal in de Tweede en Derde Divisie van de hele provincie Zuid-Holland te volgen in een nieuwe gezamenlijke uitzending van Radio Rijnmond en Radio West. De presentatie was in handen van Menno Tamming en Herman Nanninga. Door de komst van corona en de daarop volgende maatregelen werden veel voetbalwedstrijden afgelast. Daardoor zijn er alleen uitzendingen geweest van Zuid-Holland Sport in januari, februari, maart, september en oktober.

Zaterdag 14.00-18.00 uur
Radio West Sport
In de maanden dat er geen voetbal werd gespeeld, stond de zaterdagmiddag in het teken van andere sporten en luchtig ander nieuws.

Zondag 08.00 - 10.00 uur en vanaf 22 maart van 07.00 - 9.00 uur
Klassiek op West
Elke zondag maakte Aad de Been het opgewekt programma Klassiek op West met klassieke muziek en wereldmuziek. Een keer per maand was live het Radio West Concert te horen van studenten van het Koninklijk Conservatorium vanuit de Nieuwe Kerk in Den Haag. De uitzending werd tussen 19.00 - 21.00 herhaald.

Zondag 09.00 - 10.00 uur
Muziek van alle Tijden (tot juni 2019)
Muziek van alle Tijden is een muziekprogramma waarin Pieter Kuipers verzoekplaten draait. De uitzending werd tussen 18.00 – 19.00 uur herhaald.

Zondag 12.00 - 14.00 uur
Adres Onbekend (tot juni 2019)
Door een samenwerking tussen de KRO en regionale omroepen was het bekende programma Adres Onbekend met presentator Ron Kas ook op Radio West te horen, met mooie verhalen en zoektochten naar oude bekenden.

De overige uren op Radio West op werkdagen en in het weekend werden ingevuld met fijne, eigentijdse non-stop muziek.
West wordt Wakker
De nieuwe programmering wordt met een grote promotiecampagne geïntroduceerd in de regio. Het ochtendprogramma ‘West wordt Wakker’ tussen 06.00 – 10.00 uur staat centraal. Dit gezellige, maar ook actuele nieuwsprogramma moet de regionale luisteraar al vroeg naar Radio West trekken om vervolgens de rest van de dag te blijven luisteren. Lees hier een interview met Tjeerd Spoor.
Voor de nieuwe programmering op Radio West vanaf 5 oktober werd campagne gevoerd, met presentatoren Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen van West Wordt Wakker als hoofdbeeld

Mondkapjes
In het radioprogramma ‘West wordt Wakker’ zien presentatoren Jorinda Teeuwen en Tjeerd Spoor in oktober 2020 vier Radio West-mondkapjes in de radiostudio liggen. De coronapandemie krijgt veel aandacht in het nieuwsprogramma ‘West Wordt Wakker’. Vlak daarvoor is het hele presentatieteam op de foto gegaan met de mondkapjes. Spontaan besluit het duo om de mondkapjes uit de studio cadeau te doen aan een luisteraar. Dat moment op de radio levert een stortvloed aan telefoontjes en mailtjes op, die weken zou aanhouden.

Luisteraars wilden allemaal een Radio West-mondkapje. Dat zegt iets over de betrokkenheid van het publiek bij het station en ook iets over de maatschappelijke impact van het ochtendprogramma. Daarnaast illustreert het hoe dit presentatie-duo het harde nieuws uit die tijd in hun programma schijnbaar moeiteloos weet te combineren met de vrolijke noot, die we in die tijd zo nodig hadden. Uiteindelijk stond de teller na een paar weken op ruim 7.000 mondkapjes. In allerijl wordt een extra lading besteld, want zoveel voorraad was er helemaal niet. In de kantine stapelen de dozen mondkapjes zich op en wordt een coronaproof inpakstraat gerealiseerd om de kapjes bij luisteraars te krijgen. Dat leverde bijzondere en vaak hilarische radio op.

Hulplijn
Naast al dat nieuws was het ook tijd om te verbinden, daarom is de ‘Radio West Hulplijn’ gestart. Via het telefoonnummer 070 -390 5454 werden mensen aan elkaar verbonden en werden initiatieven ondersteund om met elkaar het leven in deze moeilijke tijd wat gemakkelijker te maken. De ‘Radio West Hulplijn’ werd iedere werkdag bemand door Patrick van Houten in het programma ‘Aan de Bak!’ van 09.00 – 12.00 uur op Radio West.

Hoorspel ‘Hotel de Haagse Beek’
Vanaf zaterdag 4 april (14.00 uur) was iedere week een aflevering te horen van het Hoorspel ‘Hotel de Haagse Beek’ gemaakt door Sjaak Bral. Dit ouderwetse hoorspel, in acht afleveringen, is een Haags moordmysterie. Natuurlijk kwamen veel bekende Haagse plekken en Haagse stemmen voorbij.

Sweet Sixties
Vanaf zaterdag 31 oktober stond Radio West helemaal in het teken van de jaren zestig. Van het krankzinnige concert van de Rolling Stones in het Kurhaus in 1964 tot de moord op president John F. Kennedy in 1963. En van Open het Dorp in 1962 tot het legendarische muziekfestival Woodstock in 1969. Grote nieuwsfeiten uit die tijd komen gedurende de week voorbij. Ook was zeven dagen lang alleen muziek te horen uit dat decennium. Op vrijdag 6 november werd de week in stijl afgesloten met de meest aangevraagde hits in de Sweet Sixties Top 60, die werd afgesloten door Procol Harum met A whiter shade of Pale.